PODSTICAJNIM MERAMA DO NOVIH RADNIH MESTA U LOZNICI

Izvor: Kurir, 25.Jun.2011, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODSTICAJNIM MERAMA DO NOVIH RADNIH MESTA U LOZNICI

LOZNICA - U Loznici se, uz program podsticajnih mera Vlade Srbije i dosadašnjih aktivnosti lokalne samouprave radi stvaranja povoljnijih uslova za privredna ulaganja, očekuje povećanje broja novih radnih mesta u gradu, izjavio je gradonačelnik Vidoje Petrović.

Gradonačelnik Petrović smatra da unapređenje infrastrukture i niz odluka Skupštine grada u oblasti normativnog regulisanja i druge pogodnosti mogu da preporuče Loznicu potencijalnim investitorima.

- Uredba doneta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ovog meseca, predviđa podsticaje za investitore do 10.000 evra po novozaposlenom što omogućava da sada na stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mesta zajedno mogu da rade Vlada i lokalna samouprava, pre svega privlačenjem investitora - ističe Petrović.

Petrović je izrazio uverenje da će se Loznica naći u grupi gradova i opština veoma interesantnih za investitore što je ohrabrujuća vest, pre svega za Lozničane koji očekuju da dobiju posao. Na području grada je, inače, još uvek visoka stopa nezaposlenosti.

- U Loznici je u toku izgradnja druge po redu fabrike italijanske Kompanije ''Golden lejdi'' (Golden lady) sa čijim je rukovodstvom 2010. potpisan memorandum o novom projektu čija se realizacija uspešno odvija pa će industrijska zona dobiti još jednog stanara - naglasio je Petrović.

Prema Petroviću, Loznicu i čitav deo zapadne Srbije će dodatno da unaprede i učine još privlačnijim za investitore dva nova saobraćajna koridora - predstojeća izgradnja auto-puta Novi Sad-Ruma-Šabac-Loznica i železničke pruge Loznica-Valjevo.

- U Loznici će, saglasno zakonskim mogućnostima, biti nastavljeno donošenje novih podsticajnih mera i još snažnije predstavljanje lokalnih resursa i komparativnih prednosti, a to su pre svega mogućnosti za unapređivanje industrije, poljoprivrede i turizma - zaključio je Petrović.

Loznica je, inače, uvela niz pogodnosti, od smanjenih naknada, besplatnog gradskog građevinskog zemljišta i drugih olakšica do izgradnje komunalne infrastrukture i industrijske zone, što je potvrđeno i sertifikatom koji je dobila 2008. godine kao jedan od prva tri grada sa povoljnim poslovnim okruženjem u Srbiji.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Podsticajnim merama do novih radnih mesta

Izvor: Glas javnosti, 26.Jun.2011, 07:03

LOZNICA - U Loznici se, uz program podsticajnih mera Vlade Srbije i dosadašnjih aktivnosti lokalne samouprave radi stvaranja povoljnijih uslova za privredna ulaganja, očekuje povećanje broja novih radnih mesta u gradu, izjavio je gradonačelnik Vidoje Petrović...Gradonačelnik Petrović smatra da...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.