PODRŽAVALI MASAKRE ZBOG LAJKOVA Vučić otkrio sramne reči muškarca koji je pretio da će pobiti celu Rumu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023, 21:10

"PODRŽAVALI MASAKRE ZBOG LAJKOVA" Vučić otkrio sramne reči muškarca koji je pretio da će pobiti celu Rumu

Vučić je govorio o novim merama kao i o slučaju devojčice koja se oglasila na mrežama i podržala masakr.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Dnevniku na RTS-u govorio je o najbitnijim temama u Srbiji, o dva masakra koji su se dogodili kao i o merama. On je pomenuo i ljude koji su hapšeni zbog najavljivanja novih masakra.

- U Rumi ste imali privođenje čoveka koji kaže pobiću celu Rumu, a on kaže 'Nemojte mene, što mene, imam astmu...'. U eri socijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mreža se to sve vidi, a naše je da izvučemo zaključak. Političari kažu 'Naše molitve su uz vas', a mislim da smo mi kao država otišli korak dalje i pokušali da uradimo nešto više.

On je govorio i o novim merama kao o slučaju devojčice koja se oglasila na mrežama i podržala masakr.

- Sve ćemo kontrole da pojačamo. Ja molim ljude da nam lažno ne prijavljuju. Ubismo policiju. Pakao je na mrežama. Svaki ludak hoće da dobije neki lajk. Uradila je to devojčica jedna zbog pregleda i lajkova. Onda stanete i ne verujete. Policajci će biti u školama, oko tržnih centara. Moramo da obezbedimo decu i zato idemo sa ovim merama - rekao je predsednik Srbije i pomenuo nekoliko masovnih ubistava koja su pre ove dve tragedije potresle Srbiju.

- Imali smo nekoliko masovnih ubistava. Ubistvo u leskovcu gde je ubijeno sedmoro, pa 2007. u jabukovcu devetoro mrtvih i petoro ranjenih, 2013. u Maloj Ivanči 13 ljudi je ubijeno. Ovde je tragedja u Beogradu posebna jer je mnogo dece stradalo. Ona je posebna, drugačija.

Ona je zabrinula svakog roditelja u zemlji više nego bilo šta drugo. Iz toga moramo da izvučemo pouku i da reagujemo. Imaćemo povećan broj pedagoga i psihologa. Sve mere koje oni predlažu ćemo da prihvatimo. Ali ovo što znam je da ne postoji majka koja se ne raduje činjenici da će da postoji policajac koji će da brani i da bude u školi. To će da smanji nivo vršnjačkog nasilja izmedju 70 i 80 posto - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.