PODNETA TUŽBA ZA UBISTVO KAŠOGIJA: Pokrenut proces protiv 20 Saudijaca zbog surove egzekucije novinara

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 22:27

PODNETA TUŽBA ZA UBISTVO KAŠOGIJA: Pokrenut proces protiv 20 Saudijaca zbog surove egzekucije novinara

Ambasada Saudijske Arabije nije odmah odgovorila na zahtev za komentar o ponošenju tužbe

Verenica ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija i grupa za zaštitu ljudskih prava "Demokratija za arapski svet sada", koju je Kašogi osnovao, podneli su danas tužbu američkom sudu u kojoj tvrde da je saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman naredio njegovo ubistvo u Istanbulu.

U građanskoj parnici imenovano je i više od 20 Saudijaca koji se optužuju da se učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u ubistvu.

.

Prestolonaslednik Mohamed bin Salman negirao je da je naredio ubistvo Kašogija.

Kašogi, koji je kritikovao politiku saudijskog prestolonaslednika u svojim kolumnama u Vašington postu, ubijen je 2018. godine i njegovo telo je raskomadano u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

On je u konzulat otišao kako bi prikupio papire koji su mu bili potrebni da se venča sa svojom verenicom Hatidže Džengiz, turskom državljankom.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.