PODIGNUT NIVO UZBUNE U PODRUČJU KATASTROFE! Požari progutali Španiju, izgorelo više od 22.000 hektara šume!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2023, 19:47

PODIGNUT NIVO UZBUNE U PODRUČJU KATASTROFE! Požari progutali Španiju, izgorelo više od 22.000 hektara šume!

Lokalne vlasti regiona Asturije tvrde da su požari podmetnuti

Od 23. marta, kada su buknuli požari, do početka aprila, izgorelo je više do 20.000 hektara šume, preneo je portal rtve.es.

Jedinica za vanredne situacije pridružila se ove nedelje sa 60 vojnika i 23 vozila u gašenju požara u Las Reguerasu, u blizini grada Ovijeda, gde je situacija najviše zabrinjavajuća, a gori još 21 požar u Asturiji. U borbi protiv vatrenih stihija učestvuju vatrogasci, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << službe civilne zaštite, gorska služba, vojska i volonteri.

Šef asturijske samouprave Adrian Barbon rekao je da namerava da proglasi to područje zonom katastrofe i da je nivo uzbune podignut na drugi stepen u područjima u blizini naselja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.