POD VODOM 3.000 OBJEKATA

Izvor: Kurir, 03.Dec.2010, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POD VODOM 3.000 OBJEKATA

BEOGRAD - Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je u petak veče da je u ovom trenutku oko 3.000 objekata pod vodom usled izlivanja reka na zapadu Srbije, navodeći da je u pitanju elementarna nepogoda koja nije zabeležena u poslednjih 100 godina.

Marić je, u izjavi za RTS, kazao da je u tom delu Srbije jako teška situacija, da će takvo stanje sa vodostajem potrajati u narednih 48 sati, a da će povlačenje vode trajati 20 do 30 dana, posle čega tek >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << može da se pristupi finansijskoj pomoći građanima.

"Ovde se ne radi o javašluku i nemaru, ovo je elementarna nepogoda koja nije zabeležena u poslednjih 100 godina. Sledi mukotrpan put da se voda povuče", objasnio je Marić, podsetivši da su poplave izazvale probleme u celom tom regionu.

Srbija je, prema njegovim rečima, ponudila pomoć Crnoj Gori još pre dva dana, a informacije o stanju na terenu se se dnevno razmenjuju.

"Spremni smo da pomognemo ako prijatelji zatraže. Ceo region je pogođen, to je nešto što niko nije mogao da predvidi", naglasio je Marić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.