POD VODOM 3.000 OBJEKATA, EVAKUISANO 1.500 LJUDI

Izvor: Kurir, 04.Dec.2010, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POD VODOM 3.000 OBJEKATA, EVAKUISANO 1.500 LJUDI

BEOGRAD - Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je u petak veče da je u ovom trenutku oko 3.000 objekata pod vodom, a da je evakuisano oko 1.500 ljudi usled izlivanja reka na zapadu Srbije, navodeći da je u pitanju elementarna nepogoda koja nije zabeležena u poslednjih 100 godina.

Marić je, u izjavi za RTS, kazao da je u tom delu Srbije jako teška situacija, da će takvo stanje sa vodostajem potrajati u narednih 48 sati, a da će povlačenje vode trajati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 20 do 30 dana, posle čega tek može da se pristupi finansijskoj pomoći građanima.

"Ovde se ne radi o javašluku i nemaru, ovo je elementarna nepogoda koja nije zabeležena u poslednjih 100 godina. Sledi mukotrpan put da se voda povuče", objasnio je Marić, podsetivši da su poplave izazvale probleme u celom tom regionu.

Srbija je, prema njegovim rečima, ponudila pomoć Crnoj Gori još pre dva dana, a informacije o stanju na terenu se se dnevno razmenjuju.

"Spremni smo da pomognemo ako prijatelji zatraže. Ceo region je pogođen, to je nešto što niko nije mogao da predvidi", naglasio je Marić.

U Srbiji su poplavama najviše ugrožena mesta duž Drine i Lima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.