POČINJU PRIPREME ZA RAT: Tajvan hitno traži američke krstareće rakete, strah od Kine je ogroman (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 11:22

POČINJU PRIPREME ZA RAT: Tajvan hitno traži američke krstareće rakete, strah od Kine je ogroman (FOTO/VIDEO)

Tajvan želi da kupi od SAD krstareće rakete velikog dometa, izjavio je danas jedan visok zvaničnik tajvanskog ministarstva odbrane

Dok Tajvan razvija sopstvene rakete velikog dometa, koji bi mu, kako ocenjuje Rojters, omogućile da uzvrati Kini u slučaju rata, tajvanske vlasti su se takođe obratile Sjedinjenim Državama u potrazi za naprednijim naoružanjem.

Podsetimo, Kineski zvaničnici su izjavila da namere Tajvana za nezavisnošću znače rat za Kinu. Status >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tajvana predstavlja crvenu liniju za Peking, jer ga smatra svojim "unutrašnjim pitanjem" kao i Hong Kong.

Na pitanje u parlamentu koje sisteme naoružanja Tajvan želi da kupi, šef strateškog odeljenja tajvanskog ministarstva odbrane Li Ši-Čang je odgovorio: "Lokid Martin AGM-158".

- Još uvek smo u procesu traženja raketa od Sjedinjenih Država - izjavio je Li.

Visokoprecizna krstareća raketa AGM-158 JAS SM je konvencionalna raketa vazduh-zemlja i može imati domet od skoro 1.000 km, u zavisnosti od modela, i biti fiksiran na avionu, uključujući F-16, kojima upravlja Tajvan.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.