POČINJU NOVE MERE ZAŠTITE ŠKOLA: Prave se posebni spiskovi učenika koje će proveravati policija

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 07:09

POČINJU NOVE MERE ZAŠTITE ŠKOLA: Prave se posebni spiskovi učenika koje će proveravati policija

Policija je započela posete školama

Škole će morati da spreme spiskove đaka za koje se procenjuje da su u riziku od nasilja. Policijski službenici započeli su posete školama u Užicu, kako bi ustanovili potencijalne probleme koji se tiču bezbednosti u ovim ustanovama, saznaje Telegraf.rs.

Kako su naveli, povod je tragičan događaj u Beogradu, a cilj je da se zajedničkim radom utiče na smanjenje vršnjačkog nasilja i poboljšanje odnosa među >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vršnjacima, te da škola bude bezbedno mesto.

- U vezi navedenog u PU Užice napravljeni su timovi koji će obilaziti škole na teritoriji PU Užice, te odlaskom u škole razmotriti bezbednosnu problematiku i druga pitanja od značaja za procenu i unapređenje stanja bezbednosne zaštite učenika i škola i analizirati događaje sa elementima nasilja, naročito one u kojima je reagovao Tim za bezbednost u školi - rečeno je iz Policijske uprave Užice.

Dodaju da je potrebno da škole, stručni saradnici i direktori na teritoriji grada Užice i opština Arilje, Požega Kosjerić, Bajina Bašta, Čajetina i Zlatibor, spreme spisak učenika za koje procenjuju da su u riziku od nasilja, bilo da su oštećeni, odnosno žrtve ili izvršioci nasilja ili ispoljavaju asocijalno ponašanje.

- Navedene spiskove će, prilikom dolaska u škole, policijski službenici razmarati zajedno sa relevantnim predstavnicima škola, kako bismo dogovarali dalje aktivnosti - zaključuju iz policijske uprave.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.