POČINJE PONOVLJENO SUĐENJE MARJANOVIĆU: Odbrana TVRDI da ima ČVRSTE dokaze

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 10:42

POČINJE PONOVLJENO SUĐENJE MARJANOVIĆU: Odbrana TVRDI da ima ČVRSTE dokaze

Pevačica je ubijena 2. aprila 2016. godine.

Optuženi za ubistvo supruge, Zoran Marjanović, ponovo će se danas naći pred Višim sudom u Beogradu pošto mu je za danas zakazano pripremno ročište za ubistvo supruge, poznate pevačice Granda, Jelene Marjanović. 

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost, a naredno je već zakazano za 19. mart, kada će optuženi moći ponovo da iznese svoju odbranu.

U oktobru prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine, ukinut mu je pritvor, pa će na suđenja dolaziti sa slobode.

Nakon izlaska iz pritvora, optuženi za ubistvo se povukao iz javnosti. 

On je ranije bio u centru svih dešavanja, počev od trenutka kada mu je ubijena supruga, do učestvovanja u rijalitiju "Zadruga" 2017. godine, pa sve do puštanja na slobodu kada je očigledno rešio da promeni život.

Prvi i jedini put da se od tada oglasio bio je 9. januar, kada je na svom Fejsbuk profilu objavio fotogafiju na kojoj pozira sa svojim sinom iz prvog braka, bratom i dvoje prijatelja.

Podsetimo, odlukom Apelacionog suda u Beograduoptuženom ukinuta je presuda kojom je osuđen na 40 godina zbog optužbe da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu, na nasipu u naselju Crvenka kod Borče.

U obrazloženju odluke istaknuto je da je prvostepena odluka "nejasna i nerazumljiva", a sporne su bile četiri tačke koje su bile i ključni dokazi da bi se donela prvostepena presuda i o kojima je najduže raspravljano na suđenju pred Vidšim sudom u Beogradu.

Ukidanje prvostepene presude bilo je očekivano, rekli su advokati okrivljene strane, kao i to da postoji novi svedok, ali i dokazi koji do sada nisu izvođeni, što bi moglo dovesti do preokreta.

Advokat je govorio o ključnom svedoku koji do sada nije uzet u obzir, a reč je o ženi koja neverovatno liči na pokojnu pevačicu.

Kako je rekao naš izvor, odbrana je na sud donela njenu fotografiju i izjavu overenu kod notara, a takođe je tvrdila da je bila na nasipu u Borči baš na dan ubistva.

- Ona je otišla u policiju da prijavi da je 2. aprila 2016. godine, istog dana kada je i pevačica ubijena, na nasipu pratio muškarac na motoru u crnoj jakni dok je bila sa detetom i da joj je delovao jako sumnjivo. Na Jeleninoj ramfli od trenerke, ispod njenih noktiju i na patici pronađen je DNK NN muškog lica koji nije njen suprug, a povodom toga ništa nije urađeno - objasnio je advokat tada.

Pored advokata osumnjičenog, koji je nedavno komentarisao slučaj, ranije se oglasio još jedan branilac iz istog tima.

- Kada je ukinut pritvor, u oktobru, mi smo znali šta to znači, samo smo čekali zvanično obrazloženje, da vidimo iz kog razloga je ukinuta prvostepena presuda koju je doneo Viši sud u Beogradu. Zadovoljni smo ovom odlukom i idemo na ponovljeno suđenje. Na novom suđenju iznećemo nove dokaze koji će utvrditi da je on nevin i pravda će pobediti - rekao je nedavno još jedan izvor iz tima optuženog. 

Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

MARJANOVIĆ U CRNOM OD GLAVE DO PETE Počinje novo suđenje za ubistvo pevačice, optuženi muž došao u Palatu pravde sa SLOBODE (FOTO)

Izvor: Blic, 14.Feb.2024

Pred Višim sudom u Beogradu danas će biti održano pripremno ročište za ubistvo pevačice Jelene Marjanović, a po drugi put Zoran Marjanović će izaći pred sudiju, s obzirom na to da je presuda kojom je osuđen na 40 godina, odlukom Apelacionog suda u Beogradu, ukinuta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.