POČETAK NOVE ERE ZA SRBIJU, ULAŽEMO U ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE Vučić o novom sporazumu - investicija kakvu Srbija ne pamti

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 10:53

"POČETAK NOVE ERE ZA SRBIJU, ULAŽEMO U ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE" Vučić o novom sporazumu - investicija kakvu Srbija ne pamti

Posle sastanka biće potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije i predstavnika kompanije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u 10.00 sati sa predstavnicima kompanije UGT Renewables LLC, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Na pitanje o taksama koje će EU uvesti 2026. godine i odlaganju plaćenja, predsednik odgovara da je EU odložio plaćanje iz svima poznatih razloga.

- Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tih taksi bude, svi bi osetili tu štetu, prvo Crna Gora, pa mi, pa Albanija i Severna Makedonija. To je velika konkurencija, tu su ucene, to nije do nas, mi smo mali i moramo da poštujemo ovu odluku, ali možemo da unapredimo nas i našu državu time što ćemo imati sami svoje potencijale - rekao je Vučić i dodaje:

- Mi i u teškim uslovima pronalazimo rešenja, mi nismo spremni da se odreknemo svojih ciljeva zbog njih. Vidite druge države koje nemaju problema sa električnom energijom, tako želimo i mi, da imamo da trošimo i struju i gas, i da imamo to da omogućimo našim građanima - rekao je predsednik i dodaje da će ovaj današnji projekat biti dobar model za sve.

Vučić ističe da je vrlo teško takmičiti se sa mnogim državama u svetu ali da Srbija radi sve što je u njenoj moći da donese i doprinese najbolje što može za svoju zemlju.

- Ja znam da narod voli da čuje da imamo svega, a da ništa ne radimo, ali to ne može tako. Ovo je velika stvar za Srbiju, doprineće daljem interesovanju mnogih drugih kompanija koje ćemo mi moći da prihvatimo - rekao je predsednik.

Na pitanje o samoj kompaniji, navode da što se tiče izbora mesta za ovaj projekat, obraćamo pažnju na sredinu, lokalnu zajednicu i posvećenost jedne zemlje i zato je Srbija izabrana za najpogodniju.

- Ovo će biti veliki i značajan uticaj na privredu i nova radna mesta. Prenosimo znanja lokalnim korisnicima i firmama, sve ovo vodi samo ekonomskoj zajednici - rekli su iz komapnije.

Predsednik Srbije poželeo je svima sreću na ovom projektu.

- Ovo je memorandum o razumevanju, o novim uslovima koji su dobri za ekonomiju, za našu zemlju i njen uspeh u okviru zelene agende - rekao je Vučić i dodaje:

- Mi ćemo imati solarne panele koji će proizvoditi oko 3 odsto električne energije u našoj zemlji i time smanjujemo štetne gasove u vazduhu.

Predsednik je objasnio da je ovo veliko ulaganje i investicija koja doprinosi rastu ekonomije u Srbiji, više električne energije u Srbiji, i pod tri, vazduh ostaje čistiji, a zelena agenda ispunjena.

- Veoma je važno i finansijski jer nećemo zavisiti od drugih i nećemo da plaćamo takse na struju. Dakle, ovo su četiri osnovna razloga zašto stupamo u ovakve projekte, a peta veoma važna stvar je što Srbija na ovakav način, modernizacijom sektora javnih preduzeća koja stabilnije funkcionišu, ali i menjaju se i unutar samog sastava, a to će nam privući još više investitora - rekao je Vučić.

- Hvala vam svima na dosadašnjem angažmanu, posvećenosti, napornom radu i trudu, a ovaj važan posao će se uskoro ugovoriti do najsitnijih detalja i krenuće sa realizacijom. Nadam se da ću uskoro čestitati i svim građanima Srbije na ovakvom uspehu, najkasnije za dve godine jer ovo je važno za budućnost Srbije - rekao je predsednik Srbije na kraju obraćanja.

Godfri je čestitao svima ovakav projekat i nazvao ga energičnim i dinamičnim za Srbiju.

- Srbija je ovim poboljšala svoj stav i put ka EU, poštujući zelenu agendu. Projekti poput ovog uvećavaju energetsku stabilnost Srbije. SAD i Srbija su svesne da je ključ uspeha ulaganje u nove tehnologije a mi to možemo - rekao je Godfi i dodaje:

- Ovo je pravi partner za Srbiju, čestitam vam, ovo je veliki dan za Srbiju, a našu podršku ćete uvek imati, hvala vam - rekao je Godfri za kraj.

Na samom početku obraćanja, istakao je da je oduševljen i da mu je čast što je u Beogradu i danas.

- Ovo je retko važan projekat, ovaj projekat dobio je veliku nagradu za finansiranje i velike pohvale. Naš projekat je priznat od svih vodećih sila i važi kao primer svima u svetu - rekao je i dodaje:

- Na inicijativu predsednika Srbije i celokupne Vlade, ovaj projekat predstavlja veći zahtev za električnom energijom što je dobar susret i primer kako da razvijamo rešenja i prijateljstvo. Ovo je ekonomski rast i rast regiona.

Ovo je svima nama veliki uspeh i hvala vam svima, rekao je za kraj.

Posle sastanka potpisan je Sporazum o saradnji između Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije i predstavnika kompanije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ovaj projekat je veoma važan i za dalje privlačenje investitora u našu zemlju

Izvor: Beta Video, 02.Avg.2021

BEOGRAD - Doprinos investicije američke kompanije biće po oceni predsednika Srbije Aleksandra Vučića i u privlačenju novih stranih investitora, a povoljno će uticati i na domaća javna preduzeća u oblasti energetike, koja još, kako je istakao, nisu reformisana. (CH2) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.