POČEO TRILATERALNI SASTANAK U BRISELU: Šole uputio podršku Lajčaku! Petković i Bisljimi oči u oči o gorućem pitanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2023, 17:52

POČEO TRILATERALNI SASTANAK U BRISELU: Šole uputio podršku Lajčaku! Petković i Bisljimi "oči u oči" o gorućem pitanju

Sastanak od velike važnosti za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Šefovi pregovaračkih timova Beograda i Prištine Petar Petković i Besnik Bisljimi sastali su se danas u Briselu. Sastanak je počeo oko 17.10 sati. Na sastanku, uz prisustvo specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka trebalo bi da se razgovara o implementaciji dogovorenog u Ohridu.

Specijalni savetnik američkog Stejt Departmenta Derek Šole razgovarao je danas sa specijalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom o ''snažnoj podršci koje SAD daju pegovorima Srbije i Kosova''.

- Uživao sam u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU o našoj snažnoj podršci dijalogu koji EU vodi između Kosova i Srbije i zajedničkoj posvećenosti putu Zapadnog Balkana ka integraciji u EU - napisao je Šole na Tviteru. Malo posle 17 sati u Briselu je počeo sastanak šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija uz posredovanje EU.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.