POČELO JE: Kako vam se čine? (VIDEO)

Izvor: Mondo, 08.Feb.2017, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELO JE: Kako vam se čine? (VIDEO)

Iako kampanja za predsedničke izbore u Srbiji još nije zvanično počela, pojedini kandidati su već uveliko prionuli u kreiranje predizbornih spotova kojima žele da privuku potencijalne birače...

Među prvima, predizborne spotove izbacio je predsednik CIRSD i budući kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić. On je održao i više od deset tribina u gradovima širom Srbije.

POGLEDAJTE:

Za njim ne zaostaje ni lider radikala Vojislav Šešelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objavio dva predizborna spota.

Jeremiću i Šešelju danas se pridružio i Saša Janković, koji je juče podneo ostavku na funkciju ombudsmana kako bi mogao da se kandiduje za predsednika Srbije. Jankovića je u kandidaturi za predsednika Srbije jednoglasno podržala Demokratska stranka.

Ovo je Jankovićev spot:

Po prvi put nakon mnogo godina ću izaći na biračko mesto i PONOSNO zaokružiti broj ispred imena @Kihot_ex_of.

By: Davor Vuković pic.twitter.com/u62cELXt8g

— APEL100+ (@APEL100Jankovic) February 8, 2017

Među prvima, svojim spotom pohvalila se i Danijela Sremac, Srpkinja iz SAD, novo lice na političkoj sceni.

Pogledajte šta ona poručuje uz slogan "Vreme je za nešto novo" i obećanje da će otvoriti 100.000 novih radnih mesta.



Izvor: youtube

Još jedno novo lice koje ćemo gledati u predizbornoj predsedničkoj kampanji je i Vladimir Rajčić.

On je javnosti u Srbiji postao poznat nakon skandala s izmišljenim intervjuom Donalda Trampa za "Nedeljnik".

Rajčić je Amerikanac poreklom iz Srbije, a predstavlja se kao glumac i producent iz Čikaga. Više puta je izjavio da bi želeo da bude srpski Ronald Regan.

Njegov slogan je "Novo lice i vaš glas bolja Srbija!".



Izvor: youtube

Srpska napredna stranka, i druge partije u Srbiji još nisu donele odluku o svom predsedničkom kandidatu, ali se one očekuju uskoro.

Vrlo je teško proceniti koliko će novca u kampanji za predsednika potrošiti kandidati. Što se tiče prikupljanja novca iz privatnih izvora, učesnici na izborima moraju voditi računa o zakonskim ograničenjima.

Maksimalna vrednost godišnje donacije nekog pojednica za finansiranje izborne kampanje iznosi najviše 20 prosečnih mesečnih zarada, dok je u slučaju pravnih lica taj iznos najviše 200 prosečnih mesečnih zarada.

Predsednički kandidat koji ne osvoji najmanje jedan odsto glasova moraće da vrati sav novac dobijen iz budžeta.

Na predsedničkim izborima 2012. manje od jedan odsto, ili ispod 40.000 glasova, dobila je jedino kandidatkinja Socijaldemokratskog saveza Danica Grujičić - 0,79 procenata.

Predsednički izbori trebalo bi da budu održani u aprilu, ali još nema konačne odluke o tačnom datumu održavanja.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.