POČELO ELISA TESTIRANJE: U Srbiji od 1. juna možete da se testirate na korona virus, a evo kolika je cena

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2020, 16:00

POČELO ELISA TESTIRANJE: U Srbiji od 1. juna možete da se testirate na korona virus, a evo kolika je cena

Ova vrsta testiranja, poznata i kao "elisa testiranje" moći će da se obavi u svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje

Od 1. juna građani će moći da se na lični zahtev testiranju i otkriju da li imaju antitela na korona virus, a cena tog testa biće 1.200 dinara.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević je rekla da je na današnjoj sednici Kriznog štaba doneta odluka da od 1. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << juna počnu serološka istraživanja na lični zahtev građana koji ne ispunjavaju utvrđene indikacije za besplatno testiranje.

- Na taj način će moći da ispitaju da li imaju antitela na virus i da li su došli u kontakt sa virusom u prethodnom periodu - kazala je Kisić Tepavčević.

, u Zavodu za zaštitu zdravlja radnika železnice i Zavodu za zaštitu zdravlja studenata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.