POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Evo koje DVE MERE bi uskoro mogle da stupe na snagu u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 11:34

POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Evo koje DVE MERE bi uskoro mogle da stupe na snagu u Srbiji

Počela je nova sednica Kriznog štaba.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba mogle bi da budu predložene strože mere, a to su obavezne maske na otvorenom i zabrana okupljanja u celoj zemlji.

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić juče je rekla da bi zabrana organizovanih okupljanja i obavezno nošenje maski na teritoriji cele Srbije, i u zatvorenom i na otvorenom prostoru, dodatno  pomogla zdravstvenom sistemu u borbi protiv koronavirusa.

Ona je na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Palati Srbija tako odgovorila na pitanje koje bi rigoroznije mere mogle da budu uvedene, a da to nije potpuna zabrana kretanja.

- Ja bih predložila da imamo obavezno nošenje maski na čitavoj teritoriji Srbije i u zatvorenom i na otvorenom prostoru, bez obzira da li negde imamo vanrednu situaciju ili ne - rekla je Brnabić.

Navela je da bi po njenom mišljenju to svakako u velikom procentu smanjilo dalje zaražavanje koronavirusom.

Kao drugu meru navela je zabranu organizovanih okupljanja, što je već uvedeno u Beogradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove mere Kriznog štaba: Maske obavezne i na otvorenom, okupljanje do 10 ljudi

Izvor: Luftika.rs, 15.Jul.2020

Nove mere Kriznog štaba jesu obavezne nošenje maski i na otvorenom, i to na mestima gde nije moguće napraviti razmak od metar i po.. Takođe, zabranjena su okupljanja više od 10 ljudi.. Mere će važiti za celu teritoriju Srbije. Podsetimo, u ponedeljak je Ana Brnabić, predsednica Vlade i Kriznog...

Nastavak na Luftika.rs...

Dveri: Vlast je jedini krivac za širenje zaraze u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jul.2020

Pokret Dveri ocenio je danas da je vlast Srbije "jedini krivac" za širenje zaraze koronavirusom, a da odgovornost prebacuje na sve druge..."Predsednik Srbije Aleksandar Vučić okrivio je građane za širenje zaraze i na današnjoj konferenciji za medije. On je rekao da protesti u epidemiološkom smislu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.