POČELA JE TREĆA FAZA RATA Netanjahuov savetnik otkrio planove vojnih operacija u Pojasu Gaze

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2023, 17:21

"POČELA JE TREĆA FAZA RATA" Netanjahuov savetnik otkrio planove vojnih operacija u Pojasu Gaze

Treća faza, prema rečima Hanegbija, odnosi se na kopnenu operaciju u severnom delu Pojasa Gaze.

Savetnik za nacionalnu bezbednost izraelskog premijera, Cači Hanegbi, izjavio je danas da je, kopnenom akcijom, u toku treća faza vojne operacije u Pojasu Gaze.

Israeli National Security Adviser Tzachi Hanegbi says there is “no deal in sight” for the release of hostages held in #Gaza as #Israel continues its ground invasion of the enclave.https://t.co/QzcyFtOYPT
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) October 31, 2023

Hanegbi je naveo da su završene prva faza koja je obuhvatala napad Hamasa i čišćenje južnog Izraela od terorista, kao i druga faza, koja se odnosila na precizne napade na "neprijateljske sisteme iz vazduha, mora i sa zemlje", prenosi Tajms of Izrael.

Treća faza, prema rečima Hanegbija, odnosi se na kopnenu operaciju u severnom delu Pojasa Gaze.

- To je teška operacija i iziskuje intenzivnu borbu. Nema borbe bez cene. Mi smo borbena nacija, uprkos bolu. Odlučni smo da pobedimo, uprkos bolu - poručio je Hanegbi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.