POČELA JE DA RADI POSLE PRVE GODINE NA FAKSU, DANAS I SAMA OBUČAVA

Izvor: Megafon.co, 29.Nov.2017, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELA JE DA RADI POSLE PRVE GODINE NA FAKSU, DANAS I SAMA OBUČAVA

Nekada nismo ni svesni koliko smo uspeli da naučimo u školi i na fakultetu, sve dok to znanje ne pokušamo da primenimo u praksi. Neretko se dešava da nam nedostaje iskustvo kako bismo razumeli suštinu svog posla. Zbog toga se mladi odlučuju da sami potraže praksu.
U slučaju dvadesettrogodišnje Anđele Mitić iz Niša, to vreme došlo je već godinu dana od početka studija na Ekonomskom fakultetu.
“Pozvali su me u knjigovodstvenu agenciju i ja sam pristala. Šest meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << prakse, sitna zarada za trošak, ali je gazdarica bila zadovoljna i odlučila da me zaposli. Za tri godine, koliko već radim, mnogo sam naučila, ali ne prestajem sa usavršavanjem”, kaže Anđela.
Zbog stečenog iskustva počela je da razmišlja korak dalje – spremaće za posao druge buduće knjigovođe. Šansa za to pružila joj se u Centru za edukaciju Andri-tim iz Niša, i sa samo 23 godine Anđela, pored studiranja i rada u knjigovodstvenoj agenciji, počinje da drži obuke.
Loša situacija u zemlji i velika nezaposlenost nije je obeshrabrila. Naprotiv. Krenula je od nule, ni sada nema mnogo, ali kroz stalnu praksu, učenje i studiranje, gradi put ka, nada se, lepoj budućnosti u Nišu.
Poziv na volontiranje ili praksu mnogi vide kao mogućnost da budu iskorišćeni i odbačeni, ali ova mlada Nišlijka razmišlja drugačije.
„Čak i ako nas neko iskorišćava mesec, dva ili tri, nama će kasnije to da se isplati, jer ćemo od tih ljudi da uzmemo znanje koje ćemo iskoristiti kasnije. Ništa nije uzalud, samo treba vremena. Meni kažu da je sa 23 godine rano da počnem nešto svoje. Mislim da nije. To je moja želja, a kada imaš veliku želju onda možeš i da uspeš”, poručuje Anđela.

Novinar, kamera, montaža: Jovana Đorđević
Muzika: Jason Farnham – Microchip
*Ovaj prilog deo je projekta “Praksom do posla” koji je podržan od strane Sekretarijata za kulturu i informisanje Grada Niša u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Niša u 2017. godini.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.