POBEDIĆU!

Izvor: Kurir, 04.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDIĆU!

BEOGRAD - Predsednički kandidat Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić u intervjuu za Kurir priča o izborima, svojoj kandidaturi i šansama da bude predsednik. Mrkonjić je rođeni Čuburac, nekadašnji sportista i poznat Slobin inženjer, koji je devedesetih špartao Srbijom i radnicima glasno naređivao šta se sve mora uraditi.

Ko će biti novi predsednik?

- Do sada sam u životu uvek sam ulazio u poslove koji su donosili rezultat i uvek sam išao na pobedu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Moji mladi drugovi iz SPS misle da i sada treba da idemo na pobedu.

Ukoliko se bude desilo, doživeću to kao povratak ideja socijalne pravde na ove prostore. Posle sedam godina bezuspešne vlasti DOS, red je da se socijalisti ponovo vrate na političku scenu Srbije. Prema tome, pobediću!

To tvrdi i Milanka Karić.

- Divna dama i gospođa, brižna majka. Potpuno se slažem s njom, ima moju punu podršku. Često su mi žene pomagale u životu i mislim da Milanka Karić treba da bude na listi kandidata i da se bori za predsedničko mesto.

Mislite da je vreme za ženu na čelu države?

- To nije pitanje vremena, već šta građani danas žele.

Sve prognoze govore da će glavna bitka biti vođena između Tadića i Nikolića.

- Sportista sam po opredeljenju, a u sportu se često da pogrešna prognoza. Nešto mi govori da će i ovom slučaju tako biti. Nadam se iznenađenju.

Koga ćete podržati u drugom krugu?

- Naše glasove ne dajemo nikome! Ali, pošto me je SPS kandidovao, on će odlučivati koga ćemo podržati.

Šta vam bi da se pod stare dane lomatate u kampanji?

- Da znate da ste u pravu! Pitanje je dobro, a odgovor jednostavan. Posle 5. oktobra nisam imao prilike da radim ništa drugo. Razni su mi obećavali da će biti prostora za moje projekte, da ću raditi ovaj ili onaj autoput, međutim, ništa od toga nije ispunjeno.

Onda sam rešio da pomognem svojim drugovima. To je, u krajnjoj liniji, bila želja moga prijatelja Slobodana Miloševića, našeg pokojnog predsednika koga su ubili u Hagu, da mi koji smo ostali vratimo SPS na čelo države. Mislim da je to vreme sada došlo.

Realno, šta bi za vas bio uspeh?

- Realno, za mene će uspeh biti pobeda na izborima. Retko sam gubio u životu, siguran sam da neću ni sada.

Započeli ste pozivanjem na „ljudsku gromadu“ Slobodana Miloševića?

- Sve ono što je tokom devedesetih godina radio SPS sa Slobodanom Miloševićem na čelu, pravom ljudskom gromadom i herojem, sve to prihvatam kao svoje i ne stidim se ničega. Ničega u tih 10 godina vlasti, a posebno se ne stidim njegove haške odbrane, koja je bila veličanstvena.

Zar se aktuelni lider SPS Ivica Dačić maltene nije odrekao Slobe u jednom trenutku?

- Nikada! To ste pogrešno shvatili. To što je SPS prošao od devedesetih do danas, to vam je golgota. S tim je gotovo, vraćamo se u velikom stilu. Ivica Dačić je održao partiju na političkoj sceni i to je važno. Uostalom, ne vidim gde je problem ako neki socijalista ima drugačije mišljenje. Kada se demokratske partije cepaju na pet struja, to niko ne primećuje, ali zato ako se desi nešto slično kod socijalista, to je odjednom veliki problem.

Šta su slabe tačke u vašem programu?

- Nema ih. Pre neki dan sam bio u jednoj fabrici vode kod Vršca koja je privatizovana u naše vreme i uverio sam se da fantastično radi. Ova vlast je posle 5. oktobra dovela neznalice. Prvi put u životu sam doživeo revanšizam. Jasno mi je da neko može imati nešto protiv Milutina Mrkonjića kao političkog protivnika, ali da je neko protiv kvalitetnih projekata koji bi svima koristili, e, to ne razumem![ antrfile ]

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.