САД: Раст производње у априлу благо изнад очекивања, „PMI“ и даље испод 50

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Maj.2023, 17:20

САД: Раст производње у априлу благо изнад очекивања, „PMI“ и даље испод 50

Индекс менаџера набавке (PMI) за амерички сектор производње порастао је у априлу на 47,1 поен у односу на претходни месец, када је износио 46,3. Фото: Pixabay ц је већи него што су очекивала тржишта, која су претходно проценила априлски раст на 46,8 поена, саопштио је данас амерички Институт >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за управљање снабдевањем (ISM).
ПМИ је параметар који се користи као индикатор економске активности, а резултат испод 50 показује да се економија налази у стању контракције, односно пада економске активности.
Упркос расту овог индекса у априлу, (PMI) се у САД већ пети месец заредом налази на нивоу испод 50, тако да је економска активност у производњи у САД и даље у паду.
Пре овог периода је (PMI) 30 месеци био на вредностима изнад 50, што значи да се америчка производња две и по године налазила у стању експанзије.
Контракција је у априлу ублажена у области производње-48,9 поена у односу на мартовских 47,8, као и у области нових поруџбина, где је забележено 45,7 поена, за 1,4 поена више него у марту.
Ниво запослености износи 50,2 поена , што значи да се овај индекс стабилизовао након мартовских 44,3 и двомесечног пада.
Svetska banka predstavlja novu metodologiju za merenje poslovne klime

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Раст производње у априлу благо изнад очекивања, „PMI“ и даље испод 50 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.