PLJUSKOVI NE PRESTAJU! Meteorolog Todorović objasnio šta nas TAČNO ČEKA I KAKVI VREMENSKI PREOKRETI

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 20:35

PLJUSKOVI NE PRESTAJU! Meteorolog Todorović objasnio šta nas TAČNO ČEKA I KAKVI VREMENSKI PREOKRETI

Prema prognozi RHMZ, promenljivo i nestabilno, sa čestom pojavom kiše, lokalnih pljuskova i grmljavine, očekuje nas do kraja juna

- U narednih desetak dana na području Srbije se očekuje nestabilno i promenjivo vreme, što znači da će skoro svakog dana negde biti pljuskovi i grmljavine - rekao je meteorolog Nedeljko Todorović.

On je rekao i da takve vremenske prilike nisu neobične za ovo doba godine.

Todorović je objasnio i da su jučerašnje padavine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bile pljuskovite, a 2014. godine velika površina bila je pogođena jakom kišom.

- Ovo su prave letnje padavine, relativno uska zona. Jun je letnji mesec po svim karakteristikama. Temepreature prelaze 25 stepeni - naveo je Todorović i dodao da je zbog sparine subjektivni osećaj da su temperature više.

On je objasnio i da je problem što je Beograd brdovit i onda sva voda koja padne na asfalt silazi u niže delove grada.

Istakao je da je pljusak juče iznosio 60 do 70 odsto količine mesečnih padavina u Beogradu, ali je napomenuo da raspodela padavina po delovima grada nije bila ujednačena.

Govoreći o prognozi za leto, rekao je da će ono biti toplo i da će se od jula smanjiti količina padavina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.