PLJAČKA NEVIĐENIH RAZMERA! Američki Kongres zahteva od Kine da se ODREKNE IMOVINE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 15:51

PLJAČKA NEVIĐENIH RAZMERA! Američki Kongres zahteva od Kine da se ODREKNE IMOVINE!

Komitet američkog Kongresa legalizovao pljačku kineske imovine!

Komitet američkog Kongresa za energiju i trgovinu danas je usvojio zakon kojim se kineskoj kompaniji BiteDance daje šest meseci da se odrekne vlasništva nad platformom TikTok, u protivnom će ta platforma biti zabranjena u SAD, preneo je danas Rojters.

Za uvođenje ove mere je glasalo svih 50 predstavnika.


- Ovaj zakon ima unapred određen ishod: potpunu zabranu TikToka u SAD. Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokušava da oduzme ustavno pravo 170 miliona Amerikanaca na slobodno izražavanje. Ovo će oštetiti milione preduzeća, uskratiti umetnicima publiku i uništiti život bezbrojnim stvaraocima širom zemlje - saopšteno je iz kompanije BiteDance.

Predstavnici u Gornjem domu SAD dobili su tajni brifing koji se odnosi na opasnosti TikToka po nacionalnu bezbednost.

Najviši predstavnik Demokratske stranke u komitetu Frenk Palone rekao je da se nada da će zakon ''oduzeti TikTok kopmaniji i da će Amerikanci moći da nastave da koriste ovu i druge platforme bez rizika da njima upravlja ili ih kontrolišu neprijatelji''.

Izvor: Srbija Danas/Politika/Preneo: I. S.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.