Izvor: Blic, 26.Nov.2016, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLES NIJE ZA "MEKE" MUŠKARCE Novosadski par osvojio dva zlata u Pragu

Novosađanin Aleksandar Petljanski (16) osvojio je zajedno sa svojom partnerkom Nađom Grbom (13) dve zlatne medalje na plesnom takmičenju "Prag Open" u konkurenciji 2.000 plesača.

Aleksandar i Nađa, takmičari Plesnog kluba "Vojvodina dance", bili su najbolji u dve discipline, mešavini standardnih i mešavini latinoameričkih plesova.

Aleksandar za "Blic" kaže da je takmičenje u Pragu među jačima, sa velikom konkurencijom. On se plesom bavi od pete godine i teško >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mu je da izbroji medalje koje je do sada osvojio.

- Ovo je bilo zahtevno takmičenje, gledala se koreografija, sve je moralo jako lepo da izgleda, ali su se ocenjivali i pokreti - kaže Aleksandar.

Ovaj učenik beogradske Vojne gimnazije smatra da uverenje koje neki gaje da je ples za "mekše" muškarce uopšte nije tačno.

- Upravo je suprotno, to je sport koji je fizički zahtevan kao i svaki drugi, neke figure uopšte nije lako izvoditi i potrebno je mnogo vežbe, ali i snage - kaže Aleksandar.

Kako kaže, drugi takmičari treniraju svakog dana dok on zbog obaveza to ne može.

- Živim u internatu, a treniram u Novom Sadu, tako da treniram samo vikendom kada se vratim u Novi Sad. Tada treniram što duže mogu. Nekada, kada ostanem u Beogradu, moja partnerka i trener dođu i onda treniramo ovde - kaže Aleksandar i dodaje da je trening na ovom nivou takmičenja izuzetno važan.

Kako kaže, omiljeni plesovi su mu klasični, valceri i tango, a on smatra da osnove plesa treba da zna svaki muškarac.

- Svi ćemo se naći na nekoj svadbi, možda na nekom balu i zato je dobro znati makar osnovne korake klasičnih plesova - kaže on. Aleksandar dodaje da je ples počeo da uči i kolega iz Vojne gimnazije.

- Napravljena je plesna sekcija u kojoj ih učim. Prvo su tu bili mahom učenici prvog razreda, ali ih sada ima i iz četvrtog - kaže Aleksandar.

Trenira ih poznata plesačica

Koreograf i trener mladom paru je poznata plesačica i bivša pevačica, Novosađanka Slađana Ivanišević, čiji ples sa Aleksandrom Šapićem u jednoj od televizijskih emisija mnogi pamte. Slađana kaže da je ponosna na mlade plesače koji su osvojili zlato u Pragu.

Plus kod devojaka

Aleksandar dodaje da je zahvaljujući plesnim takmičenjima obišao mnoge gradove Evrope, ali da to nije jedina prednost. Kaže i da se to što se bavi plesom sve više sviđa devojkama i da mu je to u poslednje vreme veliki "plus" kod njih.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mladi Novosađani najbolji plesači

Izvor: NoviSad.com, 27.Nov.2016, 18:02

Plesni par Novosađana, Aleksandar Petljanski (16) i Nađa Grba (13), osvojio su dve zlatne medalje na plesnom takmičenju "Prag Open" u konkurenciji 2.000 plesača. Oni su, kao takmičari Plesnog kluba "Vojvodina dance", bili najbolji..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.