PLAŠI SE, PRIGOŽINE! Bivši ruski diplomata objasnio zašto bi šef Vagnera trebalo da se boji za svoj život

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 19:45

"PLAŠI SE, PRIGOŽINE!" Bivši ruski diplomata objasnio zašto bi šef Vagnera trebalo da se boji za svoj život

Bondarev je rekao da se Putinov uži krug smanjuje i da većina ljudi u Kremlju ne podržava rat.

Bivši ruski diplomata koji je podneo ostavku na svoju funkciju u UN prošle godine, u znak protesta zbog rata, kaže da je vlast ruskog predsednika Vladimira Putina značajno narušena zbog neuspešne pobune tokom vikenda i da Jevgenij Prigožin treba da se plaši za život uprkos dogovoru koji mu je omogućio da pobegne u Belorusiju, prenosi USA Today.

Boris >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bondarev je dospeo u žižu svetske javnosti u maju 2022. kada je objavio da se protivi ratu i prebegao. On je u intervjuu u ponedeljak za australijsku TV ABC rekao da će Putin verovatno tražiti osvetu zbog Prigožinovog kratkog "Marša na Moskvu".

- To narušava imidž Putina kao odlučujućeg lidera koji može da slomi bilo koga. Tako da verujem da Prigožin sada ima mnogo razloga da bude veoma zabrinut za svoj život, jer ne mislim da bi Putin to mogao lako da oprosti - rekao je Bondarev.

“A former Russian diplomat [Boris Bondarev] who defected from his post at the United Nations in 2022 says Vladimir Putin's inner circle is shrinking and most people inside the Kremlin do not support the war against Ukraine. ...”https://t.co/HtKWapg1wG

— Andy_Weeble_Weaver💙⚫🌻🦡🐿️🌍🗿😷💉×4 (@AndrewW66619812) June 26, 2023

Bondarev, koji sada živi u Švajcarskoj, kaže da nije iznenađen što je Prigožin mogao lako da preuzme vojne ispostave na početku svog marša.

- Ruski vojni lideri su nesposobni za nezavisno razmišljanje. Nema inicijative, nema sopstvene odluke. Dakle, kada dođe do krize, niko ne zna šta da radi. Niko ne želi da preuzme odgovornost - zaključio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.