PLANIRALI UBISTVO BELIVUKA I MARKA MESARA: Odloženo ročište škaljarcima - obezbeđen i zaštićen svedok

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 16:58

PLANIRALI UBISTVO BELIVUKA I MARKA MESARA: Odloženo ročište škaljarcima - obezbeđen i zaštićen svedok

Povodom ove istrage tužilaštvo je obezbedilo zaštićenog svedoka.

Kontrola optužnice protiv "škaljaraca" zbog pokušaja ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića bila je zakazana za 30. jul, ali je odložena zbog nedolaska advokata. Kako se saznaje, jedan od razloga je i to što neki od okrivljenih nisu pristali da se ročište održi bez prisustva njihovih advokata. Tako je naredno zakazano za 1.9.2021. Ova likvidacija planirana je da se izvrši u Tivtu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv više osoba zbog više krivičnih dela, a među kojima je i planiranje ubistva Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića. Optužnica je podignuta protiv J.V. R.S., M.J., A.M., M.M. D.I.

Povodom ove istrage tužilštvo je obezbedilo zaštićenog svedoka.

Kako je ranije saopšteno iz Višeg suda, nekima od njih se stavlja na teret stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Podsećamo, crnogorska policija i Specijalno državno tužilaštvo sprečili su u januaru likvidaciju Beograđanina Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koja je, prema nezvaničnim informacijama, bila planirana u Tivtu. To krivično delo, kako se sumnja, trebalo je da bude izvršeno u nastavku rata kriminalih klanova.

Kao organizator ove kriminalne grupe u istrazi su označeni Janko Vukadinović i još jedna, zasad, neidentifikovana osoba. Vukadinović se nalazi u spuškom zatvoru. Prema navodima istrage, on je iz zatvora izdavao naređenja ostalim članovima kriminalne grupe.

Akcija SDT-a, u kojoj su sprečene likvidacije Kašćelana, Belivuka i Miljkovića, vođena je pod kodnim nazivom "Meta".

Na ranijoj konferenciji za medije, iz SDT-a je saopšteno da su službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno sa CB Podgorica i CB Herceg Novi, na teritoriji Podgorice i Tivta sprečili delovanje kriminalne organizacije u pravcu lišenja života najmanje tri lica.

- Jedno lice je trebalo da bude lišeno života u Podgorici 22.1.2021. godine, dok su druga dva lica trebalo da budu lišena života na aerodromu u Tivtu istog dana u jutarnjim časovima - navedeno je tada iz SDT-a.

Tada je sprečena i likvidacija navodnog vođe "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.