PLANIRAJU DA OPKOLE EKSTREMISTE: Iračke snage zauzele dva područja u zapadnom delu Mosula!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2017, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLANIRAJU DA OPKOLE EKSTREMISTE: Iračke snage zauzele dva područja u zapadnom delu Mosula!

Iračke snage su oslobodile područje Al Tavra

 Iračke sange zauzele su jos dva područja u zapadnom delu Mosula i nameravaju da opkole pripadnike ekstremističke Islamske države, koji su utvrđeni u starom gradu u Mosulu, saopštila je danas komanda iračke vojske.

- - izjavila je portparolka iračke aniterorističke službe Sabah al Noman AFP-u.

Pripadnik iračke federalne policije, takođe je potvrdio da je to područje u starom gradu u Mosulu preuzeto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od IS.

Iračke snage zauzele su danas i područje Nasr. Mosul, najveći grad u severnom Iraku, pao je pod kontrolu ekstremističkih sunitskih muslimanskih boraca polovinom 2014. godine.

Iračke snage su povratile većinu Mosula u ofanzivi uz podršku SAD koju su pokrenule u oktobru, uključujući polovinu grada koja se nalazi istočno od reke Tigar. Ekstremisti su sada opkoljeni u starom gradu, suprotstavljajući se ofanzivi podmetnutim eksplozivnim napravama, samoubilačkim napadima motociklista, snajperskom i minobacačkom vatrom, a povremeno koriste i granate ispunjene otrovnim gasom.

U borbama je ubijeno nekoliko hiljada civila i boraca na obe strane, tvrde humanitarne organizacije. Više od 327.000 ljudi pobeglo je iz Mosula u proteklih šest meseci, navodi Rojters.

Više vesti o Siriji i Iraku čitajte KLIKOM OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.