PLAN ZA ZA HITNU EVAKUACIJU: Broj ubijenih se bliži 28.000, Izrael planira napad na OVU teritoriju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 10:18

PLAN ZA ZA HITNU EVAKUACIJU: Broj ubijenih se bliži 28.000, Izrael planira napad na OVU teritoriju

UN izuzetno zabrinute za sudbinu civila u Rafahu.

Izraelski premijer Benjmin Netanyahu naredio je vojsci da razvije plan za evakuaciju civila iz Rafaha i borbu protiv Hamasa u tom gradu, dok palestinski izaslanik pri UN-a postavlja pitanje gde će civili biti evakuisani.

Šef UN-a Antonio Guterres kaže da je polovina od 2,3 miliona stanovnika Gaze “nagurana u Rafah i nema gde otići”.

Izraelski snajperisti ubili su najmanje 21 osobu ispred bolnice Nasser >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Khan Younisu, među kojima je i medicinsko osoblje. Tokom 24 sata, u Pojasu Gaze ubijeno je 107 Palestinaca, a 142 je ranjeno.

Američki predsjednik Joe Biden izraelski napad na Gazu naziva “pretjeranim” i kaže da nastavlja “neumorno” raditi na produženoj “pauzi u borbama”.

Najmanje 27.947 ljudi je ubijeno, a 67.459 je ranjeno u izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra. Broj mrtvih u Izraelu u napadima Hamasa 7. oktobra iznosi 1.139.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.