PLAKAO dok je sudija izricao kaznu: NAJOMRAŽENIJI ČOVEK na svetu osuđen na 7 godina zatvora

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2018, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLAKAO dok je sudija izricao kaznu: NAJOMRAŽENIJI ČOVEK na svetu osuđen na 7 godina zatvora

Tužioci zahtevali kaznu do 15 godina zatvora

Martin Škrelji (34), poznat i kao Farma Bro, dosuđena je danas kazna od 7 godina zatvora i 75.000 dolara u vezi sa njegovom presudom iz 2017. godine vezanom za prevaru osiguranja i investicione fondove. Škreljija je svetska javnost upoznala kao čoveka koji je 2015. godine za 5.000 odsto podigao cenu leka koji koriste oboleli od HIV-a i drugih teških bolesti pa je prozvan najomraženijim čovekom na svetu, piše BBC.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Lek daraprim, koji je koštao oko 13,5 dolara po jednoj tableti poskupeo je na 750 dolara.

Škrelji je plakao dok je sudija federalnog suda u Bruklinu izricao zatvorsku kaznu.

Pre nego što je izrekao presudu, sudija Kijo Macumoto, opisao je njegovo detinjstvo kao samotno i teško. Roditelji su ga maltretirali fizički i verbalno. Njegovi branioci tražili su kaznu od 12 do 18 meseci, dok su tužioci zahtevali kaznu do 15 godina zatvora.

Pharma bro Martin Shkreli is going to prison https://t.co/DkSkygyrRU Martin Shkreli was today sentenced pic.twitter.com/1bEX6BTlN2

— Web Management (@wmc_consultants) 09. март 2018.

"ČUDOVIŠTE IZ SMEĆA"

Ovaj momak je nazvan sociopatom koji je moralno bankrotirao, "smećem", "čudovištem iz smeća", a on predstavlja "sve što je loše u kapitalizmu". A to su samo neki od pristojnijih komentara.

Ovaj menadžer, ljubitelj rep muzike, preko noći je postao meta brojnih korisnika društvenih mreža, a stvari idu tako daleko da mu ljudi čak prete i smrću.Martin Škreli, dete je migranata iz Hrvatske i Albanije, a odrastao je u radničkoj četvrti u Bruklinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.