Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL: Siti je gazda Mančestera

Derbi Mančestera četvrti put zaredom pripao je Sitiju. "Građani" su u okviru 10. kola Premijer lige savladali na "Itihadu" Junajted 1:0 (0:0), desetim pogotkom Serhija Aguera sezoni.

Veoma važnu pobedu izvojevali su domaći, jer su ostali u trci za Čelsijem i imaju nadu da do kraja prvenstvene trke mogu ponovo do trona. Ujedno, izjednačili su rekord od četiri vezana trijumfa nad najvećim rivalom koji datira još od daleke 1970. godine.

Fenomenalni Argentinac Serhio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Aguero ponovo je bio koban po "đavole". Brzonogi napadač iskoristio je odličan prodor Gaela Klišija i u 63. minutu matirao, do tada, odličnog čuvara mreže gostiju Davida De Heu. Mladi Španac "skidao" je nemoguće, u velikoj meri zaslužan je za minimalan poraz čete Luja Van Gala.

Domaći su tokom čitavog toka utakmice imali inicijativu, a ona je dodatno bila pojačana posle drugog žutog kartona Krisa Smolinga, koji je dokazao da nije igrač za velike utakmice, a kamoli za klub tradicije Mančester junajteda.

"Đavoli" su pretili na mahove, međutim, prilike Van Persija i Di Marije ne mogu da se svrstaju u kategoriju stoodstotnih. Domaćin je u čak šest navrata tražio od arbitra da pokaže na beu tačku, a utisak je da je u dve situacije imao potpuno pravo da se buni.

Siti je zahvaljujući trijumfu ostao na trećem mestu na tabeli, sa šest bodova manje od vodećeg Čelsija, dok je Junajted sedam bodova dalje na osmoj poziciji.

Aston Vila je nastavila negativnu seriju, pošto je u Birmingemu izgubila od Totenhema 2:1 (0:1), posle velikog preokreta. Krenulo je bajkovito po domaćina posle pogotka Andreasa Vajmana u 16. minutu, ali su ih "pevci" u poslednijih šest minuta rastužili. Najpre Naser Čadli u 84. minutu, a zatim i Hari Kejn u u 90.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

63. minut - GOOOOOL!!! 1:0 za Siti, strelac Serhio Aguero! Deseti njegov pogodak u prvenstvu. Kliši je probio po levoj strani, odlično pronašao Argentinca, koje je sa deset metara poslao loptu iza leđa odličnog Davida De Hee.

SASTAVI TIMOVA:

MANČESTER SITI: Hart, Demikelis, Kompani, Kliši, Zabaleta, Fernando, Ture, Milner, Navas, Jovetić, Aguero.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea, Roho, Smoling, Valensija, Šo, Blind, Januzaj, Felaini, Di Marija, Runi, Van Persi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.