Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2020, 13:29

PKS pokreće novi projekat podrške domaćim proizvođačima "Stvarano u Srbiji"

Privredna komora Srbije (PKS) predstavila je danas u Beogradu novi projekat "Stvarano u Srbiji" sa ciljem podrške domaćim proizvodima i proizvođačima, kao i jačanja svesti potrošača o značaju kupovine proizvoda stvaranih u Srbiji.

Predsednik PKS Marko Čadež je predstavljajući projekat istakao da će domaći proizvođači biti podržani kreiranjem oznake "Čuvarkuća" koja garantuje domaće poreklo i kvalitet.

"Takođe, želimo i da probudimo svest potrošača >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << o značaju kupovine domaćih proizvoda, kako bismo omogućili bolje mesto za život i rad u Srbiji", istakao je Čadež.

Prema njegovim rečima podrška domaćim proizvodima ima višestruke pozitivne efekte na ekonomiju Srbije, "od povećanja zaposlenosti i investicija, preko podizanja konkurentnosti i jačanja imidža domaćih brendova i Srbije kao zemlje uspešnih kompanija, do unapređenja spoljnotrgovinskog bilansa".

Oznaku "Čuvarkuća" nosiće kvalitetni proizvodi ili linije proizvoda, od domaćih sirovina, u oblasti prerađivačke industrije.

Dominantno učešće srpskog rada i materijala je jedan od uslova za dobijanje te oznake, što znači da minimum 80 odsto rada i vrednosti proizvoda mora da bude stvarano u Srbiji, u posebnim slučajevima 60 odsto.

Proizvođači koji žele da njihovi proizvodi dobiju oznaku kvaliteta "Čuvarkuća" od sutra mogu da se prijave preko sajta stvaranousrbiji.rs.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.