PKS podržava izmene Zakona o radu

Izvor: RTS, 14.Jul.2014, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKS podržava izmene Zakona o radu

Privredna komora Srbije saopštila je da podržava Vladin predlog izmena Zakona o radu koje su "značajan korak u stvaranju regulatornog okvira u oblasti radnih odnosa, prilagođenog savremenim uslovima poslovanja".

Predloženi zakon, zajedno sa drugim zakonima iz celovitog reformskog paketa, doprineće stvaranju predvidivog i podsticajnog ambijenta za poslovanje i investiranje u Srbiji, ističe se u saopštenju koje prenosi Beta.

Taj zakon će doneti veću pravnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sigurnost, jasnija pravila i više reda, manje troškova i administriranja, veće mogućnosti i lakše zapošljavanje, kroz standardne, ali i nove vidove zapošljavanja, navodi PKS.

Ocenjeno je da će, umesto dosadašnjeg nefunkcionalnog i nefleksibilnog zakona, koji nije bio ni po meri radnika ni poslodavaca, ni domaće privrede ni stranih investitora, biti donet moderniji zakon, u koji su, u ovom trenutku, ugrađena i kompromisna rešenja, "ali koji je veliki pomak i dobra osnova za dalje unapređenje zakonodavstva u ovoj oblasti".

I Srpska asocijacija menadžera danas je dala podršku Vladi Srbije "u daljem procesu reforme radnog zakonodavstva" i ocenila da će se usvajanjem izmena Zakona o radu postići važan korak u unapređenju poslovnog ambijenta u Srbiji.

"Predložene izmene Zakona o radu će sasvim sigurno dati pozitivan signal potencijalnim investitorima i predstaviti našu zemlju kao lidera u ovom regionu koji ima nameru da svoje radno zakonodavstvo podigne na viši stepen i time omogući nova radna mesta i smanjenje stope nezaposlenosti", navodi se u saopštenju Srpske asocijacije menadžera.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Podrške izmenama Zakona o radu

Izvor: Blic, 14.Jul.2014

Privredna komora Srbije saopštila je danas da podržava vladin predlog izmena Zakona o radu koje su "značajan korak u stvaranju regulatornog okvira u oblasti radnih odnosa, prilagođenog savremenim uslovima poslovanja"...- Predloženi zakon, zajedno sa drugim zakonima iz celovitog reformskog paketa,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.