PKS ne utiče na odlazak lekara u Nemačku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKS ne utiče na odlazak lekara u Nemačku

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je da su netačne i zlonamerne informacije koje je danas na konferenciji za medije izneo zamenik predsednika Stranke Slobode i pravde Borko Stefanović da, zajedno sa Zavodom za zapošljavanje i nemačkom firmom "Spektra", sprovodi "seobu Srba", sistematski odvodeći medicinsko osoblje i lekare u Nemačku.

Privredna komora Srbije i njen predsednik Marko Čadež svojim strateškim opredeljenjem i aktivnostima ni na koji način ne utiču na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odlazak medicinskog osoblja i lekara u Nemačku. Nacionalna asocijacija srpske privrede pogrešno i zlonamerno je stavljena u negativan kontekst promotera odlaska i iseljavanja medicinskih radnika, navodi se u saopštenju PKS.

Ističe se da je prioritet PKS da kroz inicijative i predloge poslovne zajednice doprinese kreiranju kvalitetnog i podsticajnog ambijenta za privređivanje.

U saopštenju se ukazuje da se PKS zalaže za unapređenje konkurentnosti kompanija koje posluju na tržištu Srbije, privlačenje investitora i poboljšanje uslova za poslovanje, a samim tim i za otvaranje novih radnih mesta i povećanje zaposlenosti.

Dodaje se da aktivnim angažovanjem, u saradnji sa nadležnim institucijama, PKS nastoji da se obrazovni sistem prilagodi potrebama privrede, kako bi mladi školovani kadrovi ispunjavali uslov za sticanje neophodnih poslovnih kvalifikacija i veština u skladu sa zahtevima tržišta.

Privredna komora navodi i da je pogrešno dovedena u vezu sa "Spektrom" i da je čitav negativan kontekst kreiran na bazi neutemeljenih informacija.

Istine radi, za plasiranje zlonamernih informacija iskorišćen je događaj od pre gotovo tri godine, sa kojim PKS nije imala nikakve veze, već je u komercijalno zakupljenoj sali kompanija "Spektra" održala svoj skup, koji ni na koji način nije bio deo komorskih aktivnosti, pojasnila je PKS.

Privredna komora Srbije sa Nacionalnom službom za zapošljavanje realizuje aktivnosti usmerene na iniciranje obrazovnih programa i profila u skladu sa potrebama privrede, radi povećanja zapošljavanja mladih i njihovog ostanka u zemlji, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.