Izvor: B92, 07.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PITANJE BUDUCE DRZAVE NE MOZE BITI STRANACKA STVAR"

Beograd -- Ministar inostranih poslova i predsednik Gradjanskog saveza Srbije Goran Svilanovic ponovio je u "Intervjuu dana" Radija B92 da pitanje buduce drzave ne moze biti stranacka stvar. "Dogovorili smo se da primenimo Beogradski sporazum i trebalo bi svi zajedno da nastojimo da uradimo to sto smo potpisali. Ako ima ozbiljnih argumenata, dajte da sednemo da razgovaramo. Nemam nista protiv da donesemo drugi zakljucak i da svima saopstimo da smo se predomislili, ali ne mozemo na 2 stolice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
To vise sebi ova zemlja ne moze da dopusti, ne moze da dopusti da svoje sagovornike laze o tome sta zeli. Ako zelimo zajednicu s Crnom Gorom, moramo da uradimo sve da ta zajednica uspe", rekao je Svilanovic.

I dok premijer Srbije Zoran Djindjic izrazava sumnju da ce akcija Demohriscanske stranke Srbije dobiti podrsku u republickom parlamentu, u izjavi za TV B92 predsednik DHSS Vladan Batic najavljuje intenziviranje kampanje za samostalnu Srbiju. "Moram da podsetim Svilanovica, kao nekoga ko je bio nekad partijski kadar, da je proslo vreme komunizma, da je Tito umro i da ne moraju svi da misle isto. Ja sam na Predsednistvu DOS, na Kolegijumu Vlade, glasao protiv Sporazuma, jer on znaci krivotvorenje platforme DOS i Koalicije 'Zajedno za Jugoslaviju'", kaze Batic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.