PITALI SMO VAS I EVO STA STE REKLI Srbija ne zeli DOJILJE na javnom mestu

Izvor: medio.rs, 19.Okt.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PITALI SMO VAS I EVO STA STE REKLI Srbija ne zeli DOJILJE na javnom mestu

Tekst koji smo objavili prošlog četvrtka prikazuje na kakve je reakcije naišla Beograđanka, koja je svog sina dojila u gradskom prevozu, na pijaci, u parku, restoranu

Većina građana Srbije protivi se tome da majke doje decu na javnom mestu.

Ovo je pokazala anketa Telegrafa u okviru teksta “USTRUČAVATE SE DA DOJITE U JAVNOSTI, ONA VAM PORUČUJE: Mame, to je vaša stvar!”, koju smo objavili u četvrtak, 15. oktobra.

Na pitanje: “Da li vam smeta kada >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << majke doje decu na javnom mestu?”,  čak 76 odsto njih se izjasnilo da im smeta, jer to nije pristojno. Da im ne smeta i da je to normalna stvar, mišljenja je 15,08 odsto građana dok je 8,92 njih reklo da im ne smeta, ali da majke koje doje retko viđaju.

Rezultati ove anktete naišli su na osudu majki, koje ne mogu da veruju da se neko protivi dojenju na javnom mestu.

– Ne mogu da verujem da u anketi skoro sto odsto misli da je nepristojno dojiti u javnosti. Za mene je u redu da majka doji svoje dete bilo gde, to ne treba osuđivati. Ono je važnije od svega i treba ga nahraniti kad god je potrebno – kaže jedna naša čitateljka.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.