PIŠTOLJ JE DRŽAO ČVRSTO, ALI NE GRČEVITO Dobro je znao šta radi - Kosta je jasno ciljao u drugare, a ovo je zapravo najpotresnije

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2023, 20:58

PIŠTOLJ JE DRŽAO ČVRSTO, ALI NE GRČEVITO Dobro je znao šta radi - Kosta je jasno ciljao u drugare, a ovo je zapravo najpotresnije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić predočio je javnosti detalje stravičnog masakra na Vračaru.

Šokantni događaj iz Beograda koji je zgrozio svet, brutalni ubilački pohod pomahnitalog 14-godišnjeg učenika koji je u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio čuvara, osmoro učenika i ranio još nekolicinu kolega, uključujući i svoju nastavnicu istorije nije se dogodio preko noći i iz čista mira već ima svoje čvrsto ishodište u ranijem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << životu učenika, pišu mediji.

Najpre je tu bitan psihološki element koji je vodio K.K. u monstruoznom pohodu.

On je bio odličan učenik, istaknut u školi, nastupao je na školskim takmičenjima, ali i bio žrtva vršnjačkog nasilja, meta kolega koji su ga podrugljivo zvali štreberom.

Nije dakle bio "baraba" s ulice koji se pre nastave mlati s vršnjacima i vucara po kladionicama.

Je li K.K. bio pod velikim pritiskom odraslih i slomio se pod njim ili je i sam sebi čvrsto zacrtao da mora da bude najbolji i da ima sve petice?

Je li ga loša ocena iz istorije potpuno izbacila iz koloseka, toliko da "pukne", uništila njegov lepo posloženi, uredni svet...

Ta se pitanja nameću nakon što su izašli brojni tekstovi u medijima širom regiona.

Ali, ono što čigledno  istina jeste to da se K.K. dobro pripremio za svoj pohod, doneo čvrstu odluku u glavi, uzeo je oružje i uputio se prema školi s jasnom namerom.

S obzirom na njegovu ubilačku delotvornost, moglo se odmah zaključiti da nije prvi put imao oružje u ruci i da je dobro znao kako se njime barata.

Jasno je da je mogao prethodno o rukovanju oružjem sve da nauči na YouTubeu, u krvavim kompjuterskim igrama, međutim on je morao da ima i raniju "praktičnu obuku", držanje pravog oružja u ruci, pucati iz njega, znati kako ga držati "čvrsto, a ne grčevito", da mu ne "pleše" u ruci prilikom trzaja i da se ne preplaši nakon prvog ispaljenog metka.

Upravo tu činjenicu potvrdio je i srpski MUP na medijskoj konferenciji.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je rekao da su kod deteta pronađena dva pištolja za koja je njegov otac imao legalne dozvole.

- On ima više komada oružja i tvrdi da je oružje bilo zaključano u sefu, ali očigledno je dete imalo šifru.

Pored ispaljenih čaura pronađena su tri puna okvira. Po neslužbenim informacijama on je s ocem išao u streljane i vežbao pucanje, kazao je ministar Gašić dodajući da se pokreće i postupak protiv oca.

S obzirom na veliki broj ispaljenih metaka i brzinu kojom je to napravio, jasno je bilo i pre službene potvrde kako je K.K. poneo sa sobom i dodatnih par okvira municije i iznova punio oružje. Njegova uvežbana ruka pokazala se već kod prvog ubistva, školskog čuvara, kojeg je hladnokrvno pogodio u glavu s udaljenosti od oko 14 metara, jer da 14-godišnjak prvi put drži oružje, teško da bi mogao da pogodi čoveka sa te udaljenosti.

Događaj sa Vračara otvara puno pitanja, reakcije stižu sa svih strana, ali sam motiv krvavog pohoda maloletnika, te eventualnu odgovornost njegovih roditelja i drugih odraslih, utvrdiće ipak nadležne službe u Srbiji. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.