PIROT NE PRIHVATA PROCENU VREDNOSTI DOMA VOJSKE

Izvor: Kurir, 10.Nov.2010, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIROT NE PRIHVATA PROCENU VREDNOSTI DOMA VOJSKE

PIROT - Član Opštinskog veća u Pirotu Boban Nikolić rekao je danas da je za tu opštinu neprihvatljiva nova procena vrednosti Doma Vojske za koju pirotska vlast treba da izdvoji određen broj stanova. Poreska uprava je procenila da taj objekat, površine 2.500 metara kvadratnih, u samom centru grada, vredi više od 120 miliona dinara.

"Prethodnu procenu od 90 miliona dinara je prihvatilo Opštinsko veće i bilo spremno da se ugovor potpiše", kazao je Nikolić.

Opština >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Pirot i Ministarstvo odbrane trebalo je da potpišu krajem septembra ugovor o razmeni Doma Vojske u Pirotu za tridesetak stanova, ali je to blokirano zbog različitih procena vrednosti Doma vojske. Nikolić je dodao da je opština bila spremna da odmah Ministarstvu odbrane ustupi 18 gotovih stanova, a da ostatak stanova obezbede u narednoj godini ili isplate razliku do 90 miliona dinara.

"S obzirom da to nije realizovano i da je sada urađena nova procena vrednosti Doma koju je tražilo Ministarstvo odbrane, mi ćemo se ponašati u skladu za zaključcima vlade. To znači da će republička Direkcija za imovinu, s obzirom da naša opština nije prihvatila novu cenu, raspisati javni oglas za prodaju Doma Vojske", kazao je Nikolić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.