Izvor: B92, 13.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PINK" I "ASTRA BANKA" UPLATILI PRVU RATU

Beograd -- Direktor Republicke uprave javnih prihoda Aleksandar Radovic izjavio je da je TV "Pink" platila trecinu od 2,6 miliona maraka koliko je tom mediju odredjeno da plati porez na ekstraprofit. Time je "Pink"

izmirio prvu ratu, rekao je Radovic za "Vecernje novosti" u utorak. On je rekao da je "Astra banka" uplatila 102 miliona dinara, odnosno 3,4 miliona maraka i u naredna dva dana obavezna je da uplati jos oko 400 miliona dinara, odnosno blizu 14 miliona maraka. "Od 16. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novembra, za sve koji ne izmire celu prvu ratu, automatski se aktivira postupak prinudne naplate i to za ceo dug. Prekoracenjem roka za placanje prve rate ukida se pravo na odlozeno placanje i za preostali deo sume", rekao je Radovic. Postupak prinudne naplate vec je otvoren za preduzece "Di-bek", ciji je dug za ovaj porez 1,1 miliona maraka. Porodica Karic treba do 22. novembra da uplati 8,6 miliona maraka na ime poreza na ekstraimovinu za vile na Dedinju, rekao je Radovic i dodao da "do sada nije uplaceno nista, a zalba koju su ulozili je odbijena". Radovic je rekao da postoje izgledi da firmi "Stankom" porez na ekstraprofit bude uvecan, jer su poreznici naisli na nove podatke o neregularnostima. Do sada je za tu firmu odredjen porez od 20,9 miliona maraka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.