PILOTI UGLEDALI JAKU SVETLOST: Avion naleteo na nepoznati leteći objekat, sudar izbegnut za dlaku

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2020, 22:02

PILOTI UGLEDALI JAKU SVETLOST: Avion naleteo na nepoznati leteći objekat, sudar izbegnut za dlaku

Na svega tri metra od zemlje primećena misteriozna letelica

Putnički avion boing 737 zamalo se sudario sa nepoznatim letećim objektom dok se spremao za sletanje na aerodrom u Velikoj Britaniji. Bliski susret dogodio se na samo tri metra udaljenosti. I sudar i prava tragedija izbegnuti su samo srećom.

Izveštaj o incidentu koji se dogodio 1. septembra objavljen je tek sada i navodi se da je strašna nesreća izbegnuta iznad aerodroma Lids-Bredford.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stoji u izveštaju, "nepoznati osvetljeni objekat približio se avionu na udaljenost od tri metra dok se spremao da sleti".

Incident  najviše kategorije potvrdio je i britanski Erproks bord, agencija koja se bavi bliskim susretima u vazduhu.

- Pilot i kopilot aviona odjednom su videli sjajno svetlo i objekat koji se kretao ka avionu, gotovo direktno, blago iznad i levo. Objekat se pojavio bez upozorenja i nije bilo vremena za reagovanje - navodi se u izveštaju, prenosi RT.

Policijski helikopter je primetio leteće lampione u blizini, ali, kako stoji u izveštaju, piloti aviona ne veruju da su videli lampione.

Istraživači koji su ispitivali događaj navode u izveštaju kako je definitivno postojala opasnost od sudara, ali je srećom katastrofa izbegnuta.

Sličan događaj odigrao se samo tri dana ranije, kada se dron približio na samo jedan metar erbasu A320 sa 186 putnika, na visini od oko 2,4 kilometra iznad aerodroma u Mančesteru. To je 20 puta veća visina nego što je dozvoljena za dronove.

Agencija Erproks bord navela je kako je u poslednjih pet godina zabeleženo oko 400 sličnih incidenata.

Koliko vremena dnevno provodiš razgovarajući uživo sa roditeljima?

Choices Do pola sata

Oko sat vremena

Više od dva sata, a manje od četiri

Više od četiri sata

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

boing 737 Velika Britanija sudar aviona dron bespilotna letelica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.