PIJAN SE ZAKUCAO U MAJKU ČETVORO DECE: Svi su neutešni zbog gubitka Slavice - očevici opisali JEZIVE SCENE nesreće

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 22:20

PIJAN SE ZAKUCAO U MAJKU ČETVORO DECE: Svi su neutešni zbog gubitka Slavice - očevici opisali JEZIVE SCENE nesreće

Iza nje je ostao neutešni suprug, četvoro dece i unučad

Slavica K. (56) preminula je priklještena u autu nakon što ju je svojim automobilom u Sesvetama udario pijani vozač (31). Slučajni prolaznik pokušavao je da je održi budnom do dolaska Hitne pomoći.

- Gospođo ostanite sa mnom! Pričajte! Nemojte zaspati, molim vas! Gospođo! - vikao je Slavici K. (56) dok je padala kiša zasad nepoznati muškarac koji se u noći između ponedeljka i utorka oko 1 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sat našao na mestu stravične saobraćajne nesreće u zagrebačkom Kobiljaku. Malo pre nego što je naišao, dva auta sudarila su se na Kobiljačkom putu kraj kućnog broj 92. Slavica je ostala zarobljena i u teškom stanju. Prema uviđaju policije, sudar je skrivio pijani 31-godišnjak koji je vozio "džetu" u smeru zapada, odnosno centra Zagreba. Iz nepoznatog razloga, na ravnom delu puta, automobilom je skrenuo u suprotni smer.

- Tada je levim prednjim delom vozila udario u deo vozila marke "reno talija" zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 56-godišnjakinja u smeru istoka - napisali su iz PU zagrebačke.

Slučajni prolaznik uspeo je nekako da je održi budnom dok su vozila vatrogasaca i Hitne pomoći jurila kroz nevreme i mrak.

- Spavali smo u kući. Probudio nas je snažan zvuk sudara. Prvo sam mislila kako se neki kamion prevrnuo koliko je lupilo. Otvorili smo prozor i ugledali dva auta kako stoje na putu. Žena je bila zarobljena, a vozač drugog auta uspeo je sam da izađe. Izgledao je kao da mu nije ništa - rekla je žena koja živi u blizini mesta nesreće.

Taj muškarac iz drugog auta je, kaže, samo bez reči hodao i držao se za glavu. Bio je u šoku od udarca.

- Mladić koji je želeo da pomogne gospođi ubrzo je rekao kako je pala u nesvest - dodala je šokirana svedokinja.

Ubrzo su stigle sve snage Hitnih službi. Nažalost, povređena nije imala puls, pa su mogli samo da potvrde smrt.

Vatrogasci su uspeli da iseku vrata i delove automobila da bi izvukli njeno telo. Uviđaj je sprovela dežurna zamenica županijskog državnog tužilaštva u Zagrebu, a vozača drugog automobila Hitna pomoć prevezla je u Kliničku bolnicu Dubrava. Do objave ovog teksta bio je na trežnjenju i posmatranju, a težina njegovih povreda nije utvrđena. Izmerili su mu 1,52 promila alkohola u organizmu. Čim napusti bolnicu, trebalo bi da ga ispitaju i prijave za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom. Preti mu višegodišnja zatvorska kazna.

Kako saznajemo, nesretna Slavica poginula je na povratku s posla svojoj kući i porodici. Ostalo joj je bilo samo stotinak metara pre nego što je trebalo da skrene u sporednu ulicu i mirno vozi do obližnjeg Budenca. Iza nje je ostao neutešni suprug, četvero dece i unučad.

- Svi su oni u šoku. Cela naša ulica je u šoku otkad smo čuli šta se desilo. Ne možemo verovati da je više nema, naše dobre duše. Retka je bila takva mama kao što je bila ona - rekla je neutešna komšinica.

Dodala je da bolju osobu nije poznavala, kako je Slavica radila sve da pomogne porodici, koja je bila jako povezana.

- Čovek jednostavno ne može da poveruje da su na putu bila samo ta dva auta i da je ona poginula. Jednostavno ne možemo to shvatiti - govori komšinica kroz suze.

Slavicu je opisala kao izuzetno opreznu vozačicu, koja je savesno vozila te tvrdi da nikad nije rizikovala u saobraćaju.

- Znali smo zato odmah da ona nije kriva. Zašto to uvek mora biti tako, da pogine onaj ko nije kriv - pita se komšinica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.