PG: Tužba protiv opozicije za štetu na protestima

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PG: Tužba protiv opozicije za štetu na protestima

Podgorica -- Uprava Podgorice podnela je tužbu protiv opozicionog Demokratskog fronta i zahtevala naknadu od oko 65.000 evra za štetu nastalu tokom protesta.

Pravni zastupnik Glavnog grada Podgorice Nikola Martinović potvrdio je da je tužba podneta zbog štete učinjene tokom oktobarskih protesta DF, kada su, po navodima tužbe, oštećena komunalna infrastruktura, mobilijar u parku, asfalt i putna oprema.

Front je prošle godine dvadesetak dana neprekidno protestovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispred zgrade Skupštine u Podgorici gde je na bulevaru instalirao binu i šatore.

Protesti su završeni uličnim neredima i reakcijom policije.

Čelnik Fronta Andrija Mandić optužen je da je na protestima pozivao na rušenje ustavnog poretka države, a za isto delo tereti se i funkcioner tog saveza Slaven Radunović, dok je jedan od vođa saveza, Milan Knežević, optužen za napad na policajca.

Front je za februar najavio novi protest u Podgorici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.