Izvor: B92, 09.Apr.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PG: Prijava protiv gradonačelnika

Podgorica -- Protiv gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i bivšeg ministra urbanizma Branimira Gvozdenovića podneta je krivična prijava zbog zloupotrebe položaja.

U krivičnoj prijavi se navodi da su Mugoša i Gvozdenović odgovorni za nezakonito uklapanje više stambeno-poslovnih objekata u planske dokumente.

Iz mreže za afirmaciju nevladinog sektora MANS-a saopšteno je da je krivična prijava podneta i protiv Radenka Radojičića, vlasnika kompanija RR inženjering >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Kapasiti, koje su bile investitori spornih objekata.

Ta nevladina organizacija je navela da je Mugoša inicirao izmene više planskih dokumenata kako bi se prikrilo kršenje zakona, dok je Gvozdenović omogućio nezakonito izdavanje građevinske dozvole. Prema navodima MANS-a, Ministarstvo uređenja prostora je početkom 2010. godine nezakonito izdalo građevinsku dozvolu kompanijama RR inženjering i Kapasiti za izgradnju dva stambeno-poslovna objekta u podgoričkom naselju Momišići.

Ukupna površina jedne zgrade je oko 7.750 kvadratnih metara, a druge oko 4.100 kvadratnih metara.

Mugoša je, prema prijavi MANS-a, inicirao i dopune plana Momišići, kojim su legalizovani ovi objekti, odnosno kreiran alibi za nezakonito izdavanje građevinskih dozvola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.