Izvor: B92, 19.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PETRIC ZA VECU ULOGU MEDJUNARODNE ZAJEDNICE U MAKEDONIJI

Evropska unija i NATO treba da urade mnogo vise da bi se sprecila eskalacija sukoba u Makedoniji u jos jedan rat na Balkanu, rekao je u ponedeljak u Briselu Volfgang Petric, visoki predstavnik medjunarodne zajednice za Bosnu i Hrcegovinu. Petric je na sastanku ministara inostranih poslova zemalja EU rekao da se u Bosni vidi istinski napredak ka ekonomskoj i politickoj stabilnosti, ali je upozorio da sukobi u Makedoniji mogu da ugroze razvoj demokratskih reformi na Balkanu. Petric je ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da problemi u Makedoniji jos mogu da se rese putem kompromisa i pozvao je zapadne zemlje da brze reaguju kako bi podrzale demokratsku vladu u Skoplju.

Petric je takodje apelovao na EU i NATO da ne povlace 20.000 pripadnika mirovnih snaga iz Bosne. Neke clanice NATO, ukljucujuci SAD, razmatraju povlacenje mirovnih trupa i teskog napruzanja iz BIH i njihovo slanje na Kosmet ili u maticne zemlje, javlja Tanjug.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.