PET MILIONA EVRA ZA EFIKASNO KORIŠĆENJE ENERGIJE

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PET MILIONA EVRA ZA EFIKASNO KORIŠĆENJE ENERGIJE

ČAČAK - Čačanska banka potpisala je ugovor sa Fondom GGF za jugoistočnu Evropu (Green for Gronjth) o kreditnoj liniji od pet miliona evra za finansiranje programa koji poboljšavaju efikanost korišćenja energije.

To je prvi kredit odobren od ove instutucije jednoj banci u Srbiji.

"Novac je namenjen privredi i domaćinstvima koja preduzimaju mere za smanjenje troškova pri korišćenju raznih oblika energije, zaštitu životne sredine pritom, i umanjenje emisije štetnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gasova. Kreditna podrška davaće se unapređenju postojećih sistema grejanja, zameni starih mašina, prozora i vrata i izolaciji poslovnih objekata", izjavio je zamenik predsednika Izvršnog odbora Čačanske banke Aleksandar Ćalović.

Ovaj izvor sredstava moći će, takođe, da koriste preduzeća i pojedinci koji nameravaju da ugrade solarne kolektore i geotermalne pumpe, radi korisćenja obnovljivih izvora energije i zamene neefikasnu proizvodnu opremu.

Čačanska banka, već od 2008. godine koristi kreditnu liniju Nemačke razvojne banke namenjenu privredi i stanovništvu, takođe u oblasti poboljšanja energetske efikasnosti. Ovim sredstvima već je finansirano više od 150 projekata vrednih pet miliona evra.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Pet miliona evra za energetsku efikasnost

Izvor: Glas javnosti, 11.Jun.2011, 07:32

ČAČAK - Čačanska banka potpisala je ugovor sa Fondom GGF za jugoistočnu Evropu (Green for Gronjth) o kreditnoj liniji od pet miliona evra za finansiranje programa koji poboljšavaju efikanost korišćenja energije...To je prvi kredit odobren od ove instutucije jednoj banci u Srbiji..."Novac je namenjen...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.