PET MESECI ZATVORA: Osuđen komandant Crnogorskog Saj-a i prvi čovek Milovog obezbeđenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2017, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PET MESECI ZATVORA: Osuđen komandant Crnogorskog Saj-a i prvi čovek Milovog obezbeđenja

Lješković je osuđen za krivično delo – pružanje pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog djela.

Komandant Specijalne antiterorističke jedinice Radosav Lješković osuđen je na pet meseci zatvora. To je odlučila sudija Osnovnog suda u Podgorici, Željka Jovović.

Lješković je osuđen za za krivično delo – pružanje pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. To se odnosi na prikrivanje pripadnika SAJ-a, koji su, kako je objasnila sudija Jovović, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mučili i zlostavljali građane nakon razbijanja protesta Demokratskog fronta 24. oktobra 2015.

Među prebijenim demonstrantima su Mijo Martinović, Andrija Račić, Marko Rakočević, Darko Šćepanović, Branimir Vukčević, Momčilo Baranin. Branilac Lješkovića, Zdravko Begović iznenađen je kaznom.

- Život teče dalje, i ja ću se žaliti. Konačnu odluku daće Viši sud u Podgorici - rekao je Begović. Lješković je ranije rekao da nije bilo moguće identifikovati policajce koji su učestvovali u prebijanju ljudi, jer su svi pripadnici SAJ-a bili pod maskama i šljemovima.

PODGORICA: Produžen pritvor Dikiću i ostalim osumnjičenim za terorizam

Radosav Lješković je nekadašnji pripadnik obezbjeđenja premijera Mila Đukanovića, nakon toga postavljen je za novog komandanta Specijalne antiterorističke jedinice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

(VIDEO) ZATVOR ZA KOMANDANTA CRNOGORSKIH SPECIJALACA: Za mučenje demonstranata dobio minimalnu kaznu

Izvor: Kurir, 25.Jan.2017

...Lješković je osuđen za za krivično delo – pružanje pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela To se odnosi na prikrivanje pripadnika SAJ-a, koji su, kako je objasnila sudija Jovović, mučili i zlostavljali građane nakon razbijanja protesta Demokratskog fronta 24 oktobra 2015..https://tco/CVQpvDr5sZ#MIJOMARTINOVIC...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.