PEŠMERGE obavile svoje: Kurdi čiste preostale džihadiste severno od Tal Afara

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2017, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PEŠMERGE obavile svoje: Kurdi "čiste" preostale džihadiste severno od Tal Afara

Kontraofanziva IS zaustavljena u mestu

Početkom nedelje, Islamska država je pokrenula ograničenu ofanzivu protiv kurdskih Pešmergi u zapadnim delovima provincije Nineva u nameri da prošire kontrolu koju imaju u Tal Afaru.

Napad su predvodila tri bombaša samoubice. IS je planirala da zauzme kurdsko selo Gul Muhamed, na putu M1, severoistočno od Tal Afara.

Ipak, napad se pokazao bezuspešnim jer sva tri vozila u kojima su se nalazile samoubice uništena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre nego što su se približili svojim metama.

Peshmerga Forces repelled a ISIS attack in the village Gul Mohammed, west of Kaske area, northeast of Tal Afar, killing 3 suicide bombers. pic.twitter.com/mLx0UkzfB8

— Afarin Mamosta (@AfarinMamosta) August 24, 2017

Unrzo su komandati IS naredili povlačenje ostavljajući linije fronta na istim pozicijama.

Iako su se džihadisti IS i kurdske Pešmerge često sudarali na ratištu, borbe između ovde dve grupe postale su sve ređe otkako je iračka vojska pokrenula ofanizvu u Nineva provinciji

Ostale vesti iz Sirije i Iraka pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.