PESKOV UPOZORIO ZAPAD: Svima je jasno šta znači ako pokušate da se petljate sa Putinom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 18:33

PESKOV UPOZORIO ZAPAD: Svima je jasno šta znači ako pokušate da se petljate sa Putinom!

Portparol Kremlja izneo detalje

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je informaciju da je Rusija navodno signalizirala južnoafričkom predsedniku Sirilu Ramafosi da bi hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina po nalogu Međunarodnog krivičnog suda na samitu BRIKS-a značilo objavu rata.

- Ne, mi to nikada nismo rekli. Niko se nije trudio da bilo koga natera da shvati bilo šta. U ovom svetu je svima apsolutno jasno šta znači kada pokušavate >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se petljate sa šefom ruske države. Tako da nema potrebe da objašnjavamo bilo šta bilo kome ovde - rekao je Peskov novinarima, prenosi TASS.

Kako je saopšteno iz kancelarije južnoafričkih lidera, Putin neće po obostranom dogovoru prisustvovati samitu BRIKS-a u Južnoj Africi u avgustu, a Rusiju će predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

MKS je 17. marta izdao naloge za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i komesarke ruskog predsednika za prava dece Marije Lvove-Belove, navodeci da su oni odgovorni za nezakonitu deportaciju ukrajinske dece.

Komentarišuci odluku, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je istakao da Rusija nije priznala Međunarodni krivični sud. Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da odluke MKS nemaju nikakvog značaja za Rusiju i da bi svi potencijalni nalozi za hapšenje bili pravno ništavni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.