PERFIDNI MANEVAR NOVE VLASTI: Prvo žele da obezbede fotelje u Herceg Novom, pa tek onda da olučuju o Leposaviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 10:39

PERFIDNI MANEVAR NOVE VLASTI: Prvo žele da obezbede "fotelje" u Herceg Novom, pa tek onda da olučuju o Leposaviću

Zahtev za smenu Leposavića, koji je već dva puta odbio da podnese ostavku, premijer Zdravko Krivokapić je Skupštini podneo 6. aprila.

Crnogorska javnost, a posebno opozicija, veoma je zainteresovana kada će na dnevnom redu Skupštine biti zahtev premijera za opoziv ministra pravde Vladimira Leposavića, zbog izjave o Sebrenici, a podgorički medij piše da će se to dogoditi tek nakon lokalnih izbora u Herceg Novom.

Pozivajući se na izvore iz parlamentarne većine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovaj podgorički dnevnik piše da među strankama vladajuće koalicije postoji neformalni konsenzus da se o tome raspravlja nakon 9. maja.

- S obzirom na to da bi rasprava mogla naškoditi pojedinim političkim subjektima iz većine u jeku predizborne kampanje u Herceg Novom neće se žuriti sa zakazivanjem, odnosno dogovorom na Kolegijumu - rekao je naimenovani izvor lista.

Zahtev za smenu Leposavića, koji je već dva puta odbio da podnese ostavku, premijer Zdravko Krivokapić je Skupštini podneo 6. aprila i prvi rok za zakazivanje po Poslovniku je istekao juče.

I šef poslaničkog kluba opozicionog DPS-a i LP-a Danijel Živković smatra da neće biti sednice parlamenta pre lokalnih izbora u Novom.

- Malo je verovatno da sednica Skupštine, na kojoj će se razmatrati pitanje smene ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića, bude održana pre lokalnih izbora u Herceg Novom koji su zakazani za 9. maj - kazao je Živković.

Datum te sednice zavisiće od, kako je Živković objasnio, ishoda dogovora predsednika parlamenta i poslaničkih klubova na Kolegijumu predsednika Skupštine, koji još nije zakazan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.