PENTAGON KORISTI ILONA MASKA? Otkriveno čemu će služiti SATELITI STARLINK i šta oni predstavljaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 15:10

PENTAGON KORISTI ILONA MASKA? Otkriveno čemu će služiti SATELITI "STARLINK" i šta oni predstavljaju

Realizacija projekta počela je u februaru 2018. godine

Pentagon je pravi naručilac satelitskog sistema u niskoj orbiti "Starlink", koji je rasporedila kompanija Ilona Maska "Spejs iks". Sistem će američkim specijalnim snagama omogućiti komunikaciju u bilo kojoj tački sveta, izjavio je generalni direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin.

- Šta znači izjava kolega iz Sjedinjenih Američkih Država da oni ovu nisko-orbitalnu grupu ("Starlink") prave kako bi obezbedili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << četiri odsto Zemljine teritorije koja nije obuhvaćena zemaljskim internetom? Znači, zbog četiri odsto oni troše milijarde dolara da bi razmestili taj sistem? Potpuna glupost - rekao je Rogozin za program "Lične veze" na Jutjubu.

Rogozin je istakao da Pentagon upravo i pravi sistem koji će njegovim specijalnim snagama omogućiti stalnu komunikaciju u bilo kom delu operacije i obezbeđivati rad bespilotnih sistema - kopnenih i vazdušnih.

- To može da prođe samo kod diletanata - taj entuzijazam, farmerke, Mask itd. Za nas je to, u principu, prilično grabežljiva, pametna, moćna, visokotehnološka američka politika, koja koristi sav taj entuzijazam da, pre svega, promoviše svoje vojne interese - istakao je Rogozin.

"Starlink" je satelitska mreža nove generacije koja može da omogući širokopojasni pristup internetu stanovnicima Zemlje. . Planirano je da se lansira oko 42.000 satelita (do danas je u orbitu lansirano oko 600). Kompanija "Spejs iks" procenila je da će troškovi projekta iznositi 10 milijardi dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Generalni direktor Roskosmosa: "Pentagon prvi kupuje Maskove Starlink satelite"

Izvor: B92, 10.Avg.2020

Pentagon je pravi naručilac satelitskog sistema u niskoj orbiti "Starlink", koji je rasporedila kompanija Ilona Maska "Spejs iks", sistem će američkim specijalnim snagama omogućiti komunikaciju u bilo kojoj tački sveta, izjavio je generalni direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin..."Šta znači...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.