PENTAGON KAPITULIRAO PRED AL KAIDOM: Ameri priznali poraz, sprema im se ogromna opasnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 21:36

PENTAGON KAPITULIRAO PRED AL KAIDOM: Ameri priznali poraz, sprema im se ogromna opasnost

Postoji strah od novog 11. septembra

Ekstremističke grupe poput Al Kaide obnoviće svoju moć u Avganistanu i predstavljati pretnju Americi u roku od dve godine nakon povlačenja američke vojske iz te zemlje, saopštili su danas čelnici Pentagona.

Današnje saopštenje je najkonkretnija javna prognoza izgleda za obnovljanje međunarodnih terorističkih pretnji iz Avganistana otkako je predsednik Džo Bajden u aprilu najavio da će se sve američke trupe povući do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 11. septembra.

Na saslušanju u Odboru za odobravanje u senatu, senatorka Linzi Graham pitala je ministra odbrane Lojda Ostina i generala Marka Majlija kako ocenjuju verovatnoću obnove Al Kaide ili Islamske države u Avganistanu: malom, srednjom ili velikom.

- Ocenio bih kao srednje - odgovorio je Ostin.

- Takođe bih rekao, senatore, da će im trebati dve godine da obnove moć - dodao je.

Majli, predsedavajući Združenog štaba i veteran rata u Avganistanu, rekao je da se slaže.

- Mislim da bi se taj rizik očigledno povećao ako se dogode određene stvari, ako dođe do kolapsa vlade ili raspada avganistanskih snaga bezbednosti, ali sada bih ocenio pretnju kao "srednju“ i da će im biti potrebno oko dve godine da bi postali prava pretnja - zaključio je Majli.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.