PEDALA ZA KOVAČA

Izvor: Kurir, 11.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PEDALA ZA KOVAČA

Vlada raskinula ugovor sa austrijskim biznismenom Mirkom Kovačem, koji nije dobio bankarske garancije za kupovinu borskog rudnika

BEOGRAD - Austrijska kompanija „A-tek“ nema šta da traži u Srbiji, odlučio je juče predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica. Na jučerašnjoj sednici Vlade, koja je održana pod pritiskom radničkih protesta, jednoglasno je odlučeno da se raskine ugovor sa austrijskom kompanijom „A-tek“, koja je na tenderu kupila Rudarsko-topioničarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << basen Bor.

- Hvala bogu da je Vlada tako odlučila - kratko je prokomentarisao lider sindikata borskih metalaca Zvonko Živavljević i naglasio da Vlada i nije imala drugog izbora nego da donese takvu odluku. Prema njegovim rečima, Radnici RTB već bi se sutra okupili pred zgradom Vlade Srbije i nikada ne bi oprostili Dinkiću, Đeliću i drugim članovima Vlade da su odlučili drugačije. Živavljević je naglasio i da najveću ulogu u rušenju Kovačeve ponude ima upravo dnevni list Kurir.

- Vaš list je prvi počeo da raskrinkava Mirka Kovača i da piše o tome ko je on i kako posluje, kako tera firme u stečaj i da je osuđivan za krivična dela. Preko vašeg lista smo saznali da ni u prvobitno odredjenom roku „A-tek“ nije uplatio pare na vreme. Hvala vam! Hvala redakciji Kurira na svemu što ste uradili za radnike RTB i građane Bora. Da su i drugi mediji pisali bez ustezanja kao vi, problem sa „A-tekom“ mogao je da bude rešen još pre mesec dana - naglasio je Živavljević.

Poslanik SRS Milan Avramović takođe smatra da je Kurir najzaslužniji što su se Vlada i pojedini ministri napokon prizvali pameti.

- Vi ste jedini imali hrabrosti da objavite da Bor pokušava da kupi stečajna mafija. Na kraju, Vlada i nije imala drugo rešenje nego da raskine takav ugovor - naglasio je Avramović i rekao da je čak i Dinkić na kraju morao da promeni svoje stavove o „A-teku“.

Predsednik opštine Bor Branislav Rankić takođe je zadovoljan odlukom koju je donela Vlada i izjavio je da se nada da će sada biti primenjena drugačija strategija u privatizaciji RTB.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.