Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2017, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PDP: Zakon o Ustavnom sudu BiH zajednički prioritet, a ne samo SNSD-a

BANJALUKA - Izvršni komitet SNSD, u kojem sjedi i Nebojša Radmanović, pozvao je sinoć na izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, iako je upravo Radmanović funkcioner koji će ostati upamćen po glasanju za njihov ostanak u sudu, navodi se u saopštenju PDP-a.

U ovoj stranci tvrde, da bi licemjerstvo vladajuće partije bilo još veće, sjednica partijskog sastanka SNSD održana je u zgradi Vlade Republike Srpske, jer to, kako navode, "nije ni moralno, a ni normalno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << jer to nije zgrada SNSD-a, nego svih stanovnika Republike Srpske."

"SNSD isto tako licemjerno ćuti kada potpredsjednik Republike Srpske Јosip Јerković poziva na prekrajanje granica Republike Srpske, da se ne zamjere Hrvatskom narodnom saboru u čijem radu učestvuju i njihovi funkcioneri", navodi se u saopštenju PDP-a.

U ovoj stranci navode da im je žao i da su razočarani "što je nacionalno jedinstvo u Republici Srpskoj koje smo zajednički pokazali za Dan Republike bilo kratkog daha i što se novi politički udarci na Republiku Srpsku koriste isključivo za spinovanje javnosti i ubiranje jeftinih političkih poena."

"Donošenje zakona o Ustavnom sudu BiH je jedan od zajedničkih prioriteta Republike Srpske, a ne ekskluzivno pravo SNSD-a , pogotovo što je upravo SNSD zaslužan za produženi boravak stranih sudija u BiH", ističu u PDP-u.

Partija demokratskog progresa opredijeljena je, navode, isključivo za očuvanje Republike Srpske i njenih instutucija, što su, kako ističu, dokazali kroz djelovanje u zakonodavnoj vlasti Republike Srpske i kroz rad predstavnika u zajedničkim institucijama u BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.