PDP: Istražiti poslove Đurića u RS

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PDP: Istražiti poslove Đurića u RS

Banjaluka -- PDP poziva Vladu RS da objavi sporni ugovor o privatizaciji i da javno pozove pravosuđe RS da istraži slučaj 'Boska', kao i druge poslove Dragana Đurića u RS.

Specijalno tužilaštvo RS i banjalučko Okružno tužilaštvo nisu učinili ništa povodom krivične prijave koju im je, zbog sporne privatizacije Robne kuće "Boska", Partija demokratskog progresa (PDP) podnela protiv Dragana Djurića, danas uhapšenog u Beogradu, saopštila je PDP.

PDP je prijavu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Djurića, suvlasnika Robne kuće "Boska", podnela 1. februara 2013. zbog sporne privatizacije "Boske".

PDP je, kako se navodi, krivičnu prijavu podnela i zbog dogadjaja posle privatizacije, kada je Vlada RS kupila obveznice privatizovane RK "Boska" u vrednosti od 15 miliona maraka (oko 7,5 miliona evra), iako je bila višestruko upozorena da se radi o rizičnom plasmanu.

"Veći deo tog novca je odmah izvučen u Srbiju, a prema RS je i danas ostao višemilionski dug", ističe se u saopštenju.

PDP takodje smatra da je vladajući Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) "obezbedio povlašteni status Djuriću prethodnih godina i da je najodgovorniji za štetu koju trpi RS zbog slučaja 'Boska'".

"Ovaj slučaj je samo jedan u nizu dokaza ogromne pljačke koja se za vreme vlasti SNSD-a i Milorada Dodika desila u Republici Srpskoj", stoji u saopštenju.

Vlasnik "Zekstre" i Veterinarskog zavoda Dragan Djurić uhapšen je danas u Beogradu zbog sumnje da je zajedno sa još nekoliko osoba u poslovima sa regresiranim djubrivom oštetio pančevačku "Azotaru" za sedam i po miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.